Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Χλιαρά μεν, νικητής δε...


 Γράφει η:
Ζωή Πέτρου για το stifora.gr


Με ένα παιχνίδι μάλλον χλιαρό για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού που όμως κατάφερε να του αφήσει τη γλυκιά γεύση της νίκης, ξεπεράστηκε το εμπόδιο της Στούρμ Γκράτς στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική του Europa League, με σκορ 1-0.

Το μοναδικό γκολ της νίκης για τους πράσινους ήρθε από τα πόδια του Δημήτρη Σαλπιγγίδη μετά από επιτυχή εκτέλεση πέναλτι στο 60ο λεπτό και έτσι η ομάδα του τριφυλλιού διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση του ομίλου με ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού δεν έκρυβε κάποιες εκπλήξεις και παραταγμένη με σύστημα 4-2-3-1, ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι ξεσηκώνοντας και τους 30.000 φίλους της ομάδας που είχε βρεθεί στο ΟΑΚΑ.

Η απειλητική εικόνα όμως της ομάδας του Τεν Κάτε δεν κράτησε για παραπάνω από 15 λεπτά αφού οι τόνοι γρήγορα έπεσαν και οι παίχτες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν φάσεις με ατομικές ενέργειες κυρίως αλλά και την προώθηση του Σισέ που όμως τις περισσότερες φορές πιανόταν σε θέση οφσάιντ.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη είχαν περιοριστεί σε έναν παθητικό κυρίως ρόλο χωρίς να έχουν ιδιαίτερα καλή κυκλοφορία της μπάλας. Παρόλ’ αυτά στο 32’ ο Βέμπερ βρέθηκε απέναντι από τον Τζόρβα, αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ.

Στην επανάληψη, ο Τεν Κάτε άλλαξε τον Κώστα Κτασουράνη με τον Νίνη προσπαθώντας να τονώσει την ενέργεια της ομάδας κάτι που δεν επιτεύχθηκε αφού τα πρώτα λεπτά του 2ου ημιχρόνου κύλησαν αδιάφορα όπως ακριβώς τα τελευταία του πρώτου.

Τελικά, η λύση που «ξύπνησε» τις κερκίδες ήρθε από το εύστοχο πέναλτι του Δ. Σαλπιγγίδη στο 60ο λεπτό, μετά την ανατροπή του στη μεγάλη περιοχή από τον Σονλάιτερ, στην εξέλιξη προσωπικής του ενέργειας.

Από το σημείο του γκολ, το παιχνίδι «άνοιξε» σε αρκετά σημεία, με τους Αυστριακούς να βγαίνουν μπροστά κυνηγώντας την ισοφάριση. Στο 63 είχαν δοκάρι στην κεφαλιά του Σίντεφλεντ, έπειτα από κακή έξοδο του Τζόρβα αλλά στο 66 με διπλή επέμβαση κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή αλλά και δύο καλές φάσεις «αλά Σισέ» και τελικά κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ του 1-0 μέχρι και το 90. Ικανοποιημένοι οι φίλαθλοι για το θετικό σκορ μεν, στα… «χρωστούμενα» έγραψαν το θέαμα που περίμεναν από τον Παναθηναϊκό δε…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Βύντρα, Γκάμπριελ, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης (46' Νίνης), Σαλπιγγίδης, Λέτο (75' Σιμάο), Καραγκούνης (85' Ρουκάβινα), Σισέ.

ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ (Φράνκο Φόντα): Γκρατσάι, Σονλάιτνερ, Βέμπερ, Χιλίνκα, Μπούκβα (63' Γιάντσερ), Μουράτοβιτς, Ερενράιχ, Μπάιχλερ, Χετσλ (81' Χάσλερ), Πρετεντχάλερ (46' Φελντχόφερ), Σίντενφλεντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου