Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Τουλάχιστον έφυγε με το κεφάλι ψηλά...


Εδώ και τρεις ημέρες έχουμε γράψει πως ο Κώστας Καραμανλής μπορεί να θεωρείται «τέως» καθότι όχι μόνο δεν θα συνεχίσει στο τιμόνι της χώρας αλλά ούτε και στο αντίστοιχο της Νέας Δημοκρατίας. Επιβεβαιωθήκαμε. Πλέον μένει να εκλεχθεί η Ντόρα Μπακογιάννη για να τελειώνουμε και με αυτό.

Λοιπόν… Μπορεί ως πρωθυπουργός να τα σκάτωσε ο «τέως» αλλά ως αρχηγός τα πήγε περίφημα. Έκλεισε κατά την ταπεινή μου άποψη -προσωρινά- τον κύκλο της ηγεσίας του ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΑ.

Πήρε την ευθύνη εξολοκλήρου επάνω του και έφυγε με ψηλά το κεφάλι. Ειλικρινής αλλά πάνω απ’όλα ΑΡΧΗΓΟΣ. Είπε την άποψή του, κατέθεσε ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση αλλά οι πολίτες βαρέθηκαν και φάνηκε.

Ταπεινώθηκε και αυτό που θα τον κάνει «μεγάλο» πολιτικό είναι μία ενδεχόμενη επάνοδός του στην πολιτική σκηνή αργότερα. Το 2004 βγήκε «αέρα». Δεν πέρασε την μεγάλη πίεση. Στον αντίποδα ο Παπανδρέου που το 2004 πήρε ένα ΠΑΣΟΚ που παρέπαιε, πέρασε εσωκομματικούς «εχθρούς» και κατάφερε να κερδίσει δύο εκλογικές αναμετρήσεις (ευρωεκλογές και βουλευτικές) με την τελευταία να υπαγορεύει ισχυρή αυτοδυναμία.

Συνεπώς, το στοίχημα για τον «τέως» είναι αν θα επιστρέψει ή όχι.

Αυτό το κείμενο δεν είναι ούτε κωλοτούμπα ούτε τίποτα τέτοιο. Όλοι εσείς που παρακολουθείτε το blog γνωρίζετε ποιες είναι οι πολιτικές μας πεποιθήσεις. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως ο Κώστας κοιμόταν όρθιος τον περισσότερο καιρό αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι κάποιος τυχάρπαστος. Είναι αρχηγός. Καλή σου ώρα τέως. Α, έμαθα για έναν καινούριο τίτλο για το Playstation! Μπα ε; O.K... Όταν συνέλθεις το ξανασυζητάμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου