Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Πέταξε για Θεσσαλο-νίκη η ΑΕΚ


Η αποστολή της ΑΕΚ πέταξε (18.00) για Θεσσαλονίκη με στόχο τη νίκη επί του Άρη (25/10, 16.45, Nova) που θα επαναφέρει τα χαμόγελα στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Η παράδοση είναι υπέρ του Δικεφάλου αλλά αυτό μόνο δεν φτάνει, με τον Μπάγεβιτς να ελπίζει πως θα δει αυτά που θέλει στο χορτάρι και η προσπάθεια των παικτών του θα μεταμορφωθεί σε βαθμούς.




Αρκετός χρόνος για δοκιμές δεν υπήρχε καθώς η αποστολή της ΑΕΚ επέστρεψε από την Λευκορωσία τα ξημερώματα της Παρασκευής. Χθες οι κιτρινόμαυροι έκαναν αποθεραπεία και χαλάρωμα ενώ και η προπόνηση του Σαββάτου δεν ήταν σε φουλ ρυθμούς καθώς πρόκειται για την τελευταία πριν την αγωνιστική δράση.

Κλασικά… 4-4-2

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν θα αλλάξει το αγαπημένο του 4-4-2, ενώ δεν αναμένονται και πολλές αλλαγές εκτός από τις αναγκαστικές. Ο τραυματίας Χουανφράν δεν μπήκε στο αεροπλάνο για την συμπρωτεύουσα και τη θέση του θα πάρει ο Καράμπελας, ενώ ο Αραούχο θα επιστρέψει κανονικά στο δεξί άκρο της άμυνας. Μαϊστόροβιτς και Άρσε θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον Ενσαλίβα να δείχνει πως θα πάρει τη θέση του Γιάχιτς μετά την πολύ καλή εμφάνιση στην Λευκορωσία.

Δίπλα στον Καναδό θα είναι ο αρχηγός Παντελής Καφές με τους Μαντούκα, Σκόκο να αναλαμβάνουν τις πτέρυγες. Τέλος, με την επιστροφή του Νέμεθ δεν τίθεται θέμα για τον παρτενέρ του Μπλάνκο με τον Ούγγρο να είναι στο αρχικό σχήμα δίπλα στον Αργεντινό. Ο Λεονάρντο διεκδικεί μία θέση στην ενδεκάδα αλλά η συμμετοχή του από την αρχή εξαρτάται από το πόσο κουρασμένος είναι ο Μαντούκα, που έχει συνεχόμενα παιχνίδια.

Με σύμμαχο την παράδοση*

Στο Κλεάνθης Βικελίδης η ΑΕΚ μπορεί να μην έχει την συμπαράσταση των οπαδών της μετά από απαγορευτικό της αστυνομίας Αθηνών αλλά θα έχει στο πλευρό της την παράδοση. Τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσει ο αγώνα γιατί από εκεί και πέρα αυτό που μετράει είναι η απόδοση των ποδοσφαιριστών.

Η Ένωση έχει να χάσει δέκα ολόκληρα χρόνια στην έδρα του Άρη και αυτή η παράδοση θέλει να συνεχιστεί. Τελευταία φορά που ο Δικέφαλος έφυγε από την συμπρωτεύουσα χωρίς κανένα βαθμό στις αποσκευές του ήταν στις 02-05-1999 για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Τότε, ο Άρης με δύο γκολ του Λιολίδη (12’, 27’) πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με τον Νικολαΐδη να χάνει πέναλτι στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η... επεισοδιακή νίκη

Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ στην Θεσσαλονίκη είναι στις 02-12-2007 για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος χωρίς όμως οι φίλοι της ΑΕΚ να πανηγυρίζουν το γκολ του Τραϊανού Δέλλα στο 82ο λεπτό. Οι οπαδοί της Ένωσης ήταν στο γήπεδο αλλά στην διάρκεια του ημιχρόνου η αστυνομία αποφάσισε να μην συνεχιστεί το ματς λόγω ρίψης καπνογόνων από τους φίλους της Ένωσης. Τελικά αποφασίστηκε να εκκενωθεί η εξέδρα των φίλων της ΑΕΚ έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί ο αγώνας, με μια ώρα καθυστέρηση.

Όχι όπως στην Ξάνθη

Το αρνητικό για την φετινή ΑΕΚ που έχει κάνει αρκετά αρνητικά ρεκόρ είναι πως στις 5 Οκτωβρίου όταν και αντιμετώπισε την Ξάνθη, πήγαινε στην ακριτική πόλη με σύμμαχο την παράδοση η οποία έγραφε δέκα χρόνια χωρίς ήττα από την Skoda. Τελικά η Ένωση ηττήθηκε με 1-0 και έσπασε μία παράδοση ετών, κάτι που απεύχονται οι άνθρωποί της για την αναμέτρηση στο Βικελίδης.

Το τελευταίο ραντεβού

Τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες ήτα στο περσινό πρωτάθλημα στις 14-12-2008 για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Άρης και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλες με τον Εντίνιο να ισοφαρίζει στο 71’ το γκολ του Κάλβο (39’). Αξίζει να σημειωθεί πως εκείνο το τέρμα του Πορτογάλου ψηφίστηκε ως το καλύτερο της αγωνιστικής.

* Για τις αναμετρήσεις των δύο αντιπάλων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Σε καλό δρόμο τα διοικητικά

Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών συνεχίζονται στο Σικάγο και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η εξέλιξή τους είναι θετική.

Νίκος Θανόπουλος, Νίκος Νοτιάς και ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ Μιχάλης Δημαράκης (σ.σ. η αντιπροσωπεία της ΑΕΚ στο Σικάγο) φέρονται να τα βρίσκουν με τον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία και τη συμφωνία να πλησιάζει.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά μέχρι το πέρας των διαπραγματεύσεων ο κ.Κοζώνης θα αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών με τα τυπικά και διαδικαστικά μέρη της αγοραπωλησίας να ολοκληρώνονται από την ερχόμενη εβδομάδα.

Λυμπερόπουλος: "Χρειάζεται χρόνο για να δέσει η ομάδα"

Στο τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ μίλησε ο Νίκος Λυμπερόπουλος, για την παρουσία του στην ΑΕΚ αλλά και για το ελληνικό πρωτάθλημα:

"Κάθισα στην ΑΕΚ 5 χρόνια, πέρασα πολύ ωραία. Δέθηκα με την ομάδα και τον κόσμο. Είναι αναμενόμενο να έχει τέτοια πορεία η ΑΕΚ αυτή την στιγμή. Ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες. Νομίζω ότι ήρθαν 6-7 μετά την προετοιμασία και μάλιστα όλοι τους αγωνίζονται. Αυτό κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα γιατί είναι δύσκολο να βρεθεί τόσο γρήγορα η χημεία μέσα στο γήπεδο. Χρειάζεται χρόνο για να δέσει η ομάδα"

Για το πρωτάθλημα της Superleague

"Έχει κάνει αρκετά βήματα προόδου. Οι μικρομεσαίες ομάδες έχουν δυναμώσει και πιστεύω ότι αυτό θα βοηθήσει στο να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Αν και μέχρι στιγμής φαίνεται πως είναι κούρσα για δύο (Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός) πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει στην πορεία".

Για τα πολλά εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε ο Παναθηναϊκός για να φέρει παίκτες κλάσης;

"Είναι καλό που ο Παναθηναϊκός έχει φέρει καλούς παίκτες. Υπάρχει καλή χημεία, καλός κορμός. Έχει παίκτες με μεγάλη κλάση, με πρώτο τον Κατσουράνη".

Όσον αφορά τις γρήγορες απολύσεις των προπονητών:

"Κανένας προπονητής δεν πρέπει να φεύγει άμεσα αν υπάρχουν αρνητικά αποτελέσματα. Δεν μπορείς να διώχνεις έναν προπονητή μετά από ένα, δύο μήνες, όταν τον έχεις επιλέξει. Αυτό σημαίνει ότι δεν έκανες σωστή επιλογή από την αρχή".

Για την διαφορά νοοτροπίας μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού:

"Στο εξωτερικό πρέπει να αποδείξεις ότι μπορείς να προσφέρεις, ότι θέλεις να είσαι μέλος της ομάδας και μετά κι αυτοί σε αποδέχονται και σου δείχνουν εκτίμηση. Στην Ελλάδα τον ποδοσφαιριστή τον κάνουμε θεό και αν δεν τραβήξει είναι άχρηστος"

sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου