Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Μεγάλη συγκέντρωση κατά των προεκλογικών πινακίδων…



Για αύριο, Παρασκευή, έχει προγραμματιστεί η μεγάλη συγκέντρωση κατά των προεκλογικών πινακίδων λίγες ώρες πριν τη συγκέντρωση για την ομιλία του Κώστα Καραμανλή.

Μπορεί ο λόγος να σας ακούγεται ασήμαντος αλλά θα αλλάξετε γνώμη αν διαβάσετε τις επόμενες γραμμές.

«Με πανό, πλακάτ, σφυρίχτρες και συνθήματα σκοπεύουν να διαδηλώσουν συγγενείς και φίλοι του Απόστολου Μολυβιάτη ενάντια στην εγκληματική αναλγησία κράτους και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για τον 21χρονο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα στη λεωφόρο Κηφισίας. Όλοι μαζί θα απαιτήσουν για μια ακόμη φορά το αυτονόητο, να εφαρμοστεί επιτέλους η απόφαση του εισαγγελέα και του Συμβουλίου της Επικρατείας, που από το 2007 κρίνουν αυτές τις πινακίδες υπεύθυνες για δεκάδες «ανθρωποκτονίες» και υποδεικνύουν την άμεση αφαίρεσή τους απ' όλους τους δρόμους» γράφει η κυρία Σπυροπούλου στην «Ε».

Τα ερωτήματα που γεννώνται είναι τα εξής:

- Εφόσον αυτές οι πινακίδες είναι διά νόμου παράνομες, με τι είδους παραστατικά γίνονται οι πληρωμές μιας παράνομης αγοραπωλησίας διαφήμισης;
- Πώς είναι δυνατόν αυτοί που κυβερνούν να συμμετέχουν ενεργά και ανοιχτά στο καθεστώς της παρανομίας;
- Κι όταν παρέχουν «επίσημη χρηματοδότηση» στους παράνομους, τι άλλες καλύψεις μπορεί να τους προσφέρουν;

Μόνον ένας υποψήφιος βουλευτής έχει αποστείλει σχετική ανακοίνωση στα κόμματα και δεν είναι άλλος από τον Άρη Σταθάκη που είναι τέως πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας. Ο κ. Σταθάκης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σας παρακαλώ να απαιτήσετε από τις διαφημιστικές εταιρείες που ανέλαβαν την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος να μη χρησιμοποιήσουν ούτε μία από τις πινακίδες που μας σκοτώνουν. Δεν είναι δυνατό να ισχυριζόμαστε ότι μας ενδιαφέρει το καλό της χώρας, όταν (στην προσπάθειά μας να κερδίσουμε ψήψους) αδιαφορούμε για τους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους».

Η συντάκτρια της «Ε» κα Σπυροπούλου συνεχίζει: «Σύμφωνα πάντα με τις εκθέσεις της Αστυνομίας και τους αυτόπτες μάρτυρες, ο Αποστόλης οδηγούσε στη δεξιά λωρίδα και φορούσε τη ζώνη του.

Ενας απρόσεκτος οδηγός, από τη μεσαία λωρίδα, δεν τον είδε και τον έκλεισε. Ο Αποστόλης δεν μπόρεσε να τον αποφύγει, τα οχήματα συγκρούστηκαν και το αυτοκίνητό του κατέληξε πάνω στην παράνομη διαφημιστική πινακίδα που βρισκόταν στη νησίδα ασφαλείας (!). Χτύπησε στο κεφάλι πάνω στην κολόνα και σκοτώθηκε ακαριαία. Σύμφωνα με τους ειδικούς πραγματογνώμονες και τους άνδρες της Τροχαίας, αν και η πρωτογενής αιτία του δυστυχήματος ήταν η απροσεξία του άλλου οδηγού, το μόλις 21 ετών αγόρι θα ζούσε αν η παράνομη πινακίδα δεν βρισκόταν εκεί. Αν είχε απομακρυνθεί όπως ορίζει εδώ και χρόνια ο νόμος. (ΣτΕ 909/2007)».

Μετά από όλα αυτά θέλω να υπογραμμίσω πως για άλλη μία φορά ο Έλληνας είναι στην κοσμάρα του και δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο πέρα από τον κώλο του. Αν το δικό σας παιδί είχε σκοτωθεί με τον ίδιο τρόπο δεν θα πηγαίνατε να δείτε ούτε το Γιώργο ούτε τον Κώστα. Κανέναν.

Επειδή έτυχε ο γράφων να βρεθεί σε πολιτικό γραφείο υποψηφίου στον Πειραιά σας υπογραμμίζω πως γίνεται του… ρουσφετιού το ΚΑΓΚΕΛΟ. Για να μην το πω αλλιώς. Αυτό μας ενδιαφέρει. Το αλισβερίσι των ημερών είναι πραγματικά άθλιο.

Από την μία πλευρά οι πολιτικοί ζητιανεύουν την ψήφο και από την άλλη οι πολίτες πουλούν την ψήφο τους με αντάλλαγμα κούφιες υποσχέσεις. Ξύπνα Έλληνα. Μην είσαι υποχείριο του καθενός. Την 5η Οκτωβρίου δεν θα σε γνωρίζει κανείς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου