Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Για προβοκάτσια κάνει λόγο η Super 3


Προβ(ατ)οκάτσια...!!!

Η θεωρία του Δαρβίνου, περί εξέλιξης του ανθρώπινου είδους, πολλές φορές και από πολλούς αμφισβητείται. Και πώς να μην αμφισβητείται όταν οι κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση προβοκάτορες και διαστρεβλωτές της πραγματικότητας παραμένουν κολλημένοι σε μεθοδεύσεις περασμένων αιώνων.

Με δεκαπέντε ώρες καθυστέρηση (!), στην εποχή των κινητών τηλεφώνων, των sms, του internet, των blogs, των forum, των ηλεκτρονικών εφημερίδων, «έμαθε» το κοινό της Θεσσαλονίκης, από συγκεκριμένες ασπρόμαυρες πηγές πληροφόρησης, για κάποια «επίθεση».

Καταρχήν και μόνο το γεγονός της καθυστέρησης, γεννά ερωτηματικά ακόμα και στους πλέον ανυποψίαστους, αυτούς που δεν έχουν γνώση και μνήμη της ασπρόμαυρης προπαγανδιστικής μηχανής. Μόνο που η μηχανή προπαγάνδας αποδείχθηκε ξεχαρβαλωμένη, δίχως πειστικό σενάριο, σκηνοθεσία και πρωταγωνιστές.

ΣΕΝΑΡΙΟ. Αναμενόμενο και προβοκατόρικο. Με λιγότερους όμως πρωταγωνιστές. Οι δήθεν θήτες και πάλι 40-50, που μετά από δύο ώρες μειώθηκαν σε 10 και αύριο πίθανόν να είναι ένας ή δύο, περαστικοί κι αυτοί που μάλωναν μεταξύ τους. Δεν βαριέσαι, νούμερο είναι ότι θέλεις γράφεις. Μήπως θα σου ζητήσει το κέντρο ασπρόμαυρης προπαγάνδας φωτογραφίες ή αποδεικτικά. Τα θύματα όμως μόλις 2. Προφανώς η παραγωγή ήταν φθηνή, της σειράς, σαν τις ελληνικές βιντεοταινίες της δεκαετίας του 1980.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ. Copy-paste των θλιβερών συμβάντων της δολοφονικής επίθεσης στη Σουρωτή. Το σενάριο περιλάμβανε λοστούς (!), παιδί (!), πατέρα (!) και φυσικά θαύμα (!). Έλλειψη φαντασίας ή ηλίθιος συμψηφισμός; Μάλλον και τα δυο.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. Δυστυχώς, άγνωστος ο πρωταγωνιστής. Όχι ως όνομα, αλλά ως φυσιογνωμία. Ακόμα και ο πλέον πιστός οπαδός του ΑΡΗ ηλικίας άνω των 40 ετών, δύσκολα θ’ αναγνωρίσει με βεβαιότητα το φερόμενο ως θύμα της επίθεσης. Θα περιμέναμε από τους ενορχηστρωτές της προβα(το)κάτσιας μια πιο πειστική επιλογή πρώτου ρόλου. Και κυρίως πιο αναγνωρίσιμη. Όχι προπονητής του Βισαλτιακού !!!.

ΚΡΙΤΙΚΗ. Φθηνοπαραγωγή που πρέπει να είσαι πολύ @#$%# για να την αντέξεις. Μπάζει από παντού. Δεν πείθει ούτε τον πιο δεκτικό στις προβατοκάτσιες. Πάντως πρέπει να τους αναγνωρίσουμε την προσπάθεια. Την επόμενη φορά, πιστεύουμε, θα είναι καλύτεροι βοσκοί και θα σαλαγήσουν το κοπάδι των προβάτων τους αποτελεσματικότερα!

Πάντως ή όλη ιστορία έχει και την πλάκα της. Πριν αποσύρετε τα αυτοκίνητά σας, (ενόψει και των φοροαπαλλακτικών μέτρων που ισχύουν για την απόσυρση) σκέφτεστε μια βόλτα μπροστά από κάποιο σύνδεσμο; Βάλτε μετά τη γάτα σας να σας γρατζουνίσει, το γιο σας να κλαίει, τη μητέρα σας να καταριέται, το μπατζανάκη να υπερθεματίζει και το έχετε το θέμα.

Άντε ρε, και εις… κατώτερα!

super3.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου