Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Τρεις μεγάλοι-μικροί αδικημένοι των εκλογών (σουρεάλ κείμενο)!



Τελείωσαν και οι εκλογές. Πάει και αυτό το πανηγυράκι. Είδαμε τα ποσοστά, τα καμαρώσαμε, με τις υγείες μας λοιπόν. Είμαι σίγουρος πως αναρωτηθήκατε (αφού βγήκατε από την κάλπη «μανουριασμένοι» και με περίσσιο άγχος για την ψήφο σας) «βρε, ποια άλλα κόμματα παίζανε. Μέσα στην θολούρα να ρίξω την ψήφο στο κόμμα δεν τα πρόσεξα». Κακώς, αλλά γι’αυτό είμαστε εδώ. Ευχαριστημένοι ή δυσαρεστημένοι από το αποτέλεσμα το δια ταύτα είναι πως πρέπει να ασχοληθούμε με τα κόμματα που δεν έτυχαν της απαραίτητης προσοχής από τους ψηφοφόρους. Θα το αντιληφθείτε άπαντες αν διαβάσετε τις ακόλουθες γραμμές.

Θα ξεκινήσουμε αντίστροφα. Από τον πρώτο (από το τέλος):

1)      Από το εκλογικό σώμα των 9,930,717 εγγεγραμμένων πολιτών και των 6,856,446 εγκύρων ψηφοδελτίων η "Παλαιά Δημοκρατία" έσπασε τα κοντέρ λαμβάνοντας τρεις (3)! ολόκληρες τιμημένες ψήφους! Αν δεν είναι συγκινητικό αυτό, τότε ποιο είναι;; Πρώτη θέση στην καρδιά μας…
2)      Την δεύτερη, διόλου άσχημη θέση λαμβάνει η "Περιφ. Αστική Ανάπτυξη". Μία λέξη την αντιπροσωπεύει. Οικογενειακή υπόθεση. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις το πολυπληθές κόμμα που έλαβε οκτώ (8) ψήφους; Τιμητική η προσπάθεια.
3)      Μετά από μάχη σώμα με σώμα, ψήφο με ψήφο, την τρίτη θέση με ισοβαθμία κατέλαβε το κόμμα «Φίλοι του Ανθρώπου». Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί στο site του Υπουργείου Εσωτερικών το παραθέτουν ψηλότερα από την "Περιφ. Αστική Ανάπτυξη". Αυτό λέγεται εμπάθεια! Αλφαβητικά να το δεις, (άπαξ και ισοβαθμούν) όφειλαν να το εναποθέσουν πιο χαμηλά. Έτσι, επειδή είμαστε ακριβοδίκαιοι του δίνουμε την τρίτη (3η) θέση. Δεν σας χάλασε, χωριατόμαγκες του ypes!


(καν'τε κλικ στη φωτό για μεγέθυνση)



  •     Οι «ευνοημένοι» του Υπουργείου Εσωτερικών έχουν δικό τους ιστολόγιο! Είναι εξόχως συγκινητικό αγαπητέ/ή αναγνώστη/στρια! Δείτε το link-à filoi2an.blogspot.com. Αν δείτε τους "αναγνώστες" του blog θα καταλάβετε πως το εκλογικό αποτέλεσμα "φιμώνει" και μετριάζει τη δύναμη του κόμματος μιας και έχει 27 αναγνώστες! Ίσως οι άνθρωποι του ΥΠΕΣ να συμπεριέλαβαν αυτό και να το τοποθέτησαν πάνω από την Περιφ. Αστική Ανάπτυξη. Μάλιστα η alexa λέει την πάσα αλήθεια! Τότε έχουν δίκιο. Fair play to 'em. 



(καν'τε κλικ στη φωτό για μεγέθυνση)



  • Δεν θα μπορούσα να παραλείψω το εξής. Τα ψηφοδέλτια των εν λόγω κομμάτων δεν υπήρχαν σε όλα τα εκλογικά τμήματα! Γιατί;;; Προφανώς κάποιοι φοβούνται την αγάπη του λαού προς την «Παλαιά Δημοκρατία» που θα μεταφραζόταν σε δύναμη χιλιάδων ψήφων (τρίζει το ταβάνι)! Γιατί όχι και στο Κοινοβούλιο (…θα με πλακώσει!);;; Αλλά βέβαια φοβόταν ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου… Την επόμενη φορά όμως…


Υ.Γ.: Μην ξεχνάτε, από σήμερα αρχίζει η προεκλογική περίοδος. Στην Ελλάδα είμαστε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου