Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Αγορεύσεις συνηγόρων μελών της «17Ν»

Συνεχίστηκαν και χθες στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου οι αγορεύσεις συνηγόρων των κατηγορουμένων για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», που ζητούν την αναίρεση της καταδικαστικής σε βάρος τους απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών...

Ο συνήγορος του Β. Τζωρτζάτου υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι ο πελάτης του «υπέστη βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ και πιέσεις για να μην αλλάξει τίποτα από την ''ομολογία'' του ενώπιον της ανακρίτριας όπου ήταν παρόντες κουκουλοφόροι της αντιτρομοκρατικής με πολυβόλα».


Επίσης, όπως είπε, «ενώ ζητούσε από το 2004 μαγνητική, αυτή έγινε πριν από λίγες εβδομάδες και ο γιατρός ενημέρωσε ότι έχει κατεστραμμένους σπονδύλους και αν δεν εγχειρισθεί άμεσα θα μείνει παράλυτος».


Η συνήγορος του Η. Κωστάρη υποστήριξε ότι δεν έχουν ξαναγίνει τόσο πολλές παραβιάσεις δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ ο Φ. Ραγκούσης, συνήγορος του Χρ. Ξηρού, έκανε λόγο για «πρωτόγνωρες αποφάσεις που απέρριπταν όλα τα αιτήματα σα να ήταν έτοιμες για μοναδικά φαινόμενα νομικών κατασκευών». Την αναίρεση της καταδίκης ζήτησαν, επίσης, οι συνήγοροι του Κ. Τέλιου και του Π. Τσελέντη.


Αντίθετα, την απόρριψη των αιτήσεων αναίρεσης ζήτησαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής Γ. Τριανταφύλλου για την οικογένεια Αξαρλιάν και Ε. Μοίρας για τον αξιωματικό της Αστυνομίας Ν. Γκόγκο.


troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου