Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Αθλητισμός και αλητεία βίοι αντίθετοι! Καταλάβετέ το!


Διαβάσατε την είδηση για το "ντου" στον Αλεξανδρίδη και το αντίστοιχο στη Σουρωτή. Διαβάσατε και την ανακοίνωση της Super 3.

Λοιπόν, το ποιος φταίει, το αν είναι προβοκάτσια και τα τοιαύτα πιστέψτε με, αφήνουν την κοινή γνώμη παγερά αδιάφορη. Το δια ταύτα ποιο είναι; Ότι πολύ απλά κάποιοι ανεγκέφαλοι κάνουν ό,τι τους καπνίσει και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Προφανώς, όποια ομάδα και αν υποστηρίζουν τα εν λόγω άτομα (είτε είναι ασπρόμαυρα είτε κιτρινόμαυρα είτε κόκκινα είτε πράσινα), έχουν να κάνουν με το χώρο των οργανωμένων οπαδών. Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς.

Σε αυτό δεν φταίνε οι ίδιοι. Ούτε καν αυτοί που μ@λ@κίζονται τραυματίζοντας μεγάλους ανθρώπους και πιτσιρίκια και σκορπώντας τον πανικό. Πιστέψτε με, ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ αυτοί.

Οι ηθικοί αυτουργοί είναι κάποια λαμόγια που συντηρούνται από αυτούς τους μάγκες. Συντηρούν τα γήπεδά τους. Τους δίνουν ένα 20άρικο και μαζεύονται σαν τις μύγες τα πρεζόνια να πάνε να τσαμπουκαλευτούν σε ανθρώπους που πάνε στο γήπεδο και έχουν την ατυχία να υποστηρίζουν αντίθετη ομάδα από αυτούς.

Γιατί στο κάτω-κάτω, όσο πωρωμένος να είσαι με την ομάδα σου, δεν πας να χτυπήσεις πιτσιρίκια ούτε μεγάλους ανθρώπους. Δεν το κάνεις. Αν θέλεις να παρεις τη δόση σου και κάποιοι σου την προσφέρουν, θα το κάνεις! Ξαναλέω: ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ.

Ούτε που είναι χωμένοι με τα μούτρα στην πρέζα ούτε που χτυπούν ανθρώπους. Κάποιοι εκμεταλλεύονται καταστάσεις.

Τι εκμεταλλεύονται;

Σε πρώτο στάδιο: Την "καψούρα" ανθρώπων και την μετατρέπουν σε μίσος για ανθρώπους που ποτέ δεν γνώρισαν. Τα παραδείγματα πολλά σε πανελλαδικό επίπεδο. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκος, ΠΑΟΚ-Άρης και και και... Γεμάτος ο τόπος! Στη Λάρισα, στο Βόλο. Παντού! Τι έχουν να χωρίσουν; Μάλλον τίποτα!

Σε δεύτερο στάδιο: Την ανάγκη κάποιων για χρήματα. Δίνουν λίγα ευρώ και κάνουν ό,τι γουστάρουν. Απλό;

 Στο κάτω-κάτω γιατί να πωρώνεσαι μία ομάδα που έχει ξεφύγει από την έννοια της ιδέας και έχει περάσει σε επιχειρηματικό επίπεδο. Υποστηρίζεις το συμφέρον της; Αυτή σου δίνει να φας;;

Τα ίδια και χειρότερα αντιμετώπισαν και οι Άγγλοι. Όσο και αν κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι οι Βρετανοί είναι αδερφές στο συγκεκριμένο ζήτημα αποδεικνύονται πολύ αρχιδάτοι. Κατάφεραν να διώξουν εντελώς το χουλιγκανισμό. Η αλητεία στην Αγγλία δεν φοράει φανέλες. Δεν τολμάει!

Ακόμα και αν τολμήσει γνωρίζει πολύ καλά πως θα του κοπεί σύντομα η μαγκιά.

Όμως, εδώ συνεχίζουμε την ήσυχη ζωή μας πάντα 100 χρόνια πίσω από όλους τους άλλους.

Αν η κυβέρνηση (μακάρι να το κάνει κάποια στιγμή, έστω και στο 2009) βάλει το μαχαίρι στο λαιμό στις ΠΑΕ να πατάξουν το χουλιγκανισμό εσείς τι λέτε, θα συνεχίσουν; Κάποια στιγμή πρέπει να ματώσουν τα συμφέροντα και όχι ο απλός πολίτης.

Στο κάτω-κάτω οι ομάδες είναι επιχειρήσεις και με αυτό τον τρόπο αμαυρώνεις το ίδιο σου το προϊόν. Αλλά σίγουρα, δεν χαλάει κανέναν να πληρώσουμε 10 ανθρώπους να σπάσουν ισάριθμα κεφάλια για να είμαστε και οι πρώτοι του χωριού. Αφού όσοι είναι να έρθουν στο γήπεδο θα έρθουν. Ακόμα και αν σκοτωθούν 1000 άνθρωποι ακριβώς έξω από το γήπεδο.

Αν όμως δεν πατήσει κανένας νοήμων άνθρωπος στο γήπεδο για 1 χρόνο, τότε θα αρχίσουν να ματώνουν οι τσέπες κάποιων. Γιατί πόσοι να είναι αυτοί που τα σπάνε; 100;; 200 σε κάθε ομάδα;; Δεν φτάνουν 200 εισιτήρια... 1 χρόνο εμπάργκο...

Α, μην ξανακούσω, από συναδέλφους (δημοσιογράφους) ειδικά στην Αθλητική Κυριακή την κλασική παπάρα "Δεν πάει ο κόσμος στο γήπεδο"... Όταν υπάρξουν οι συνθήκες, τότε θα πάνε και οι υπόλοιποι. Δεν είναι ανάγκη να κουβαλάω μαζί το κράνος μου από το φανταριλίκι για να μπω. ΕΛΕΟΣ.

Δεν μπορεί μην πηγαίνει ο πατέρας με το παιδί του στο γήπεδο επειδή φοβάται μη φάει κανένα μπουκάλι (το λιγότερο) στο κεφάλι.

Αν πάλι, μετά από όλα όσα διαβάσατε, πιστεύετε πως φταίνε οι χούλιγκανς συνεχίστε να κοιμάστε με το αρκουδάκι αγκαλιά και προχωρήστε στο επόμενο blog.

Υ.Γ.: Για να δείτε πόσοι ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο, αρθροίστε τις πωλήσεις των αθλητικών εφημερίδων τα Σαββατοκύριακα και θα καταλάβετε. Εν συνεχεία πράξτε το ίδιο με τα εισιτήρια που κόβονται σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας (όχι μόνο της Σούπερ Λιγκ). Η διαφορά είναι εμφανής. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Υ.Γ.:2 Θα με συγχωρήσετε για τις άκομψες εκφράσεις αλλά οι περιστάσεις το υπαγορεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου