Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Ημέρες '81 ζει το ΠΑΣΟΚ!


Δίχως πολλές τυμπανοκρουσίες γράφτηκε μία από τις χρυσές σελίδες στην ιστορία του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Ο Γιώργος Παπανδρέου θριάμβευσε έχοντας απέναντί του έναν πολύ ισχυρό πολιτικό, όπως αποδείχτηκε. Τον Κώστα Καραμανλή. Όπως είναι γνωστό, η αξία του ηττημένου διαμορφώνει και το εύρος της επιτυχίας.

Τα αποτελέσματα παγιώθηκαν, αυτή την ώρα και έχουν ως εξής: ΠΑΣΟΚ: 43,94% και 160 έδρες, ΝΔ: 33,49% και 91 έδρες, ΚΚΕ 7,53% και 21 έδρες, ΛΑΟΣ: 5,62% και 15 έδρες και ΣΥΡΙΖΑ: 4,59% και 13 έδρες. Οι Οικολόγοι-Πράσινοι δεν θα λάβουν θέσεις στα εγχόρια έδρανα μιας και δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το «κατώφλι» του 3% και συγκέντρωσαν το εξόχως τιμητικό 2,52%.

Την διαφορά στην εκλογική αναμέτρηση έκαναν η Β’ Πειραιά, οι νομοί Ηρακλείου και Ρεθύμνης. Εκεί το ΠΑΣΟΚ επικράτησε με ποσοστά… 1981. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο  Κώστας Καραμανλής να παραιτηθεί και να αφήσει ένα τεράστιο κενό για τη ΝΔ. Ένα κενό που είτε θα καλυφθεί άμεσα με έναν εκ των Αβραμόπουλου, Μπακογιάννη, Σαμαρά και το κόμμα θα αναγεννηθεί από τις στάχτες του είτε να ακολουθήσει καθοδική πορεία, κάτι που απεύχονται αρκετοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου