Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη τρεις και την κακή του μέρα...



Γράφει ο Κωνσταντίνος Χαλκιαδάκης
για το stifora.gr


Άλλο ένα "κλεμμένο" τρίποντο από πλευράς Ολυμπιακού στα τελευταία λεπτά. ΟΚ, με τη Σταντάρ Λιέγης έπαιξε μπαλίτσα και μπράβο του που πήρε όλους τους βαθμούς. Αλλά χθες, ήταν κάκιστος!

Μην ακούσω ξανά το κλασικό "επαγγελματική νίκη". Ο Εργοτέλης τους έκλεινε στο μισό γήπεδο! Συν τοις άλλοις τον κυνηγούσε μέχρι το 85'! Σύμφωνοι πως δεν μπορείς να παίζεις πάντα "μπαλάρα" αλλά δεν μπορεί μία ομάδα όπως ο Εργοτέλης να σε αμφισβητεί σε τέτοιο βαθμό μέσα στο γήπεδό σου. Τι θα γινόταν αν ερχόταν ο Παναθηναϊκός;

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο για άλλη μία αγωνιστική και παρ'ολίγον να φύγει με βαθμό από το Φάληρο. Λίγη τύχη παραπάνω ήθελε.

Σε μία κατ'ιδίαν συζήτηση "έπεσε" και το καυτό θέμα της διαιτησίας. Εγώ, προσωπικά, χωρίς να είμαι φίλαθλος καμίας ομάδας του πρώην ΠΟΚ είδα πως ο Εργοτέλης αδικήθηκε σε αρκετά σφυρίγματα. Κάποια που δεν δόθηκαν ή κάποια άλλα που δόθηκαν ΑΝΑΠΟΔΑ. Όμως, δεν θα μπω στο τριπάκι της παράγκας που λένε όλοι. Απλά στο ότι αν πάρουμε ένα δείγμα 100 ανθρώπων η πλειονότητα τους θα φορούν "ερυθρόλευκο" μποξεράκι. Αυτό δεν διαφοροποιείται εάν το επάγγελμά τους είναι διαιτητές.

Οπότε μην απορούμε εάν οι "μεγάλοι" της Ελλάδας τσιμπάνε μερικά σφυριγματάκια παραπάνω... Αυτό δεν αλλάζει ακόμα και αν οι σκανδιναβικές χώρες κάνουν ρεκόρ πώλησης μαγιό και ο Όσκαρ Γκονζάλες κάνει χατ-τρικ στην Ευρώπη. 

Αξίζει της προσοχής μας το γεγονός πως όταν, ως "μεγάλη" ομάδα, παίρνεις 10 ψιλοσφυρίγματα (όχι κάτι κραχτό) ανάποδα σε όλο το ματς, σπας τον τσαμπουκά του μικρού, τον εκνευρίζεις και το ματς γίνεται ακόμα πιο δύσκολο για εκείνον. Άρα, συγκεντρώνεις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσεις.

Διαιτησία 50-50 για όλους γίνεται; Μάλλον όχι! Οπότε μην λέμε για δίκαιο πρωτάθλημα.. Όσον αφορά την αγωνιστική κατάσταση του Ολυμπιακού: Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα! Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να μην είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ (η κακή ημέρα).

Δείτε το φιλμ του "Γεώργιος Καραϊσκάκης":

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου