Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Στην γειτονιά των Αγγέλων ο Πάτρικ Σουέιζι…


Έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, ο γνωστός ηθοποιός του Χόλιγουντ αλλά και χορευτής, Πάτρικ Σουέιζι απεβίωσε.  Ο δημοφιλής καλλιτέχνης θα μείνει στις καρδιές όλων για τις ερμηνείες του στις ταινίες «Dirty Dancing» και «Ghost».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος είχε ανακοινώσει πως έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας από το Μάρτιο του 2008. Σύμφωνα με πηγές, ο δημοφικής καλλιτέχνης άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του, μαζί με την οικογένειά του.
Σύντομο βιογραφικό:
Ο Πάτρικ Σουέιζι καταγόταν από το Τέξας και στα πρώτα του βήματα ασχολήθηκε με το χορό που όπως αποδείχτηκε διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Η μητέρα του, διεύθυνε μία σχολή χορού στο Χιούστον όπου γνώρισε και την μετέπειτα σύζυγό του. Εν συνεχεία σπούδασε μπαλέτο στη Νέα Υόρκη.
Υποδυόμενος τον Ντάνι Ζούκο πρωταγωνίστησε στο Μπρόντγουεϊ στο μιούζικαλ «Γκριζ». Ωστόσο, έμελλε να εξελιχθεί σε εξέχουσα μορφή του Χόλιγουντ μιας και σε λιγότερο από τέσσερις δεκαετίας γύρισε δεκάδες ταινίες και σίριαλ (αλλά και θεατρικές παραστάσεις).
Μεγάλο «πουλέν» του ήταν η ταινία «Dirty Dancing» όταν εν έτει 1987 ήταν υποψήφιος για τις «Χρυσές Σφαίρες».  Όμως, το πουλέν του ήταν η επόμενη ταινία, το Ghost με την Ντέμι Μουρ και τη Γούπι Γκόλντμπεργκ, εν έτει 1990.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου