Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Εν αναμονή του debate όλες οι τελευταίες εξελίξεις


Στην τελική ευθεία προς τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου εισέρχεται η χώρα, ύστερα από τη δημοσιοποίηση, χθες, των ψηφοδελτίων Επικρατείας των δύο μεγάλων κομμάτων και τη διεξαγωγή, σήμερα και αύριο, των δύο πολυσυζητημένων «ντιμπέιτ», ενώ παράλληλα συνεχίζεται η έντονη προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων και οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.
Εάν το σημερινό «ντιμπέιτ» των έξι αρχηγών δεν αποτελεί καινοτομία, η αυριανή αντιπαράθεση Καραμανλή -Παπανδρέου σίγουρα παρουσιάζει ενδιαφέρον. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός έχει εναποθέσει πολλές ελπίδες σε αυτήν, ενώ από την Ιπποκράτους υποστηρίζουν ότι μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού «δεν έχει να απολογηθεί για τίποτα».
Με εκκρεμότητα η σημερινή τηλεοπτική αναμέτρησηΑπόψε στις 20:00 θα διεξαχθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, καθώς τα κόμματα και οι δημοσιογράφοι κατέληξαν τελικά σε συμφωνία σχετικά με τους όρους διεξαγωγής τους. Σε εκκρεμότητα παραμένει, όμως, η συμμετοχή του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρη.
Η τηλεοπτική αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών θα γίνει στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και θα μεταδοθεί «διακαναλικά». Η συμφωνία προβλέπει τη συμμετοχή των επικεφαλής των πέντε κομμάτων της Βουλής, καθώς και των Οικολόγων-Πράσινων (Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Αλ. Παπαρήγα, Αλ. Τσίπρας, Γ. Καρατζαφέρης και Μ. Τρεμόπουλος).

Ο κ. Καρατζαφέρης, όμως, δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει αν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή. "Αρνούμαστε να δεχτούμε το ρόλο του κομπάρσου που μας επιφυλάσσουν στο debate" δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε ομιλία του χθες στη Χαλκίδα, υποστηρίζοντας ότι τα δύο μεγάλα κόμματα απέκλεισαν από τη συζήτηση το θέμα των σκανδάλων.
Στην τηλεαναμέτρηση θα καταθέσουν ερωτήσεις έξι δημοσιογράφοι οι οποίοι ζήτησαν και πέτυχαν να μην μειωθεί ο χρόνος διατύπωσης των ερωτήσεών τους από 30 σε 20 δευτερόλεπτα. Πρόκειται για τους Π. Τσίμα (Μega), Ν. Ευαγγελάτο (ΑΝΤ1), Αντ. Σρόιτερ (Αlpha), Αιμ. Λιάτσο (Star), Ανδρ. Κωνσταντάτο (Αlter), και Σ. Κοσιώνη (ΣΚΑΪ). Συντονίστρια θα είναι η Μ. Χούκλη (ΝΕΤ).
Εν τω μεταξύ, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ κατέληξαν σε συμφωνία και για τους όρους του debate μεταξύ του Κ. Καραμανλή και του Γ. Παπανδρέου το οποίο θα διεξαχθεί αύριο στις 20:00, με συντονίστρια την κα Χούκλη και θα έχει διάρκεια 75 λεπτών.
Αμφότεροι οι αρχηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους τρία λεπτά πρωτολογίας, τρία λεπτά δευτερολογίας και ένα λεπτό τριτολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου