Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Δικαστική παρέμβαση για τις "μυστικές δημοσκοπήσεις"





Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε πριν από λίγο ο εισαγγελέας εξ αιτίας της διαρροής στοιχείων των δημοσκοπήσεων σε blogs για το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου.

Η διαρροή δησμοσκοπικών μετρήσεων, μόλις λίγες ημέρες πριν την προσφυγή στην κάλπη, είναι ενάντια στον ισχύοντα νόμο, που έχει απαγορεύσει, από το περασμένο Σάββατο, την οποιαδήποτε ανακοίνωση ή δημοσιοποίηση δημοσκοπικών αποτελεσμάτων.

Ο εισαγγελέας ταυτόχρονα ζητά την άρση του απορρήτου των blogs (κι εκεί φαίνεται ότι εστιάζεται το πρόβλημα) που διέρρευσαν στοιχεία δημοσκοπήσεων, καθώς και να δοθεί στη δημοσιότητα η ταυτότητα των εταιρειών δημοσκοπήσεων, των οποίων οι μετρήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα διέρρευσαν.

zougla.gr

Σχόλιο: Στόχος το fimotro και η χθεσινή δημοσκόπηση που ανάρτησε. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη και στα blogs troktiko και papatzides.

To troktiko και οι papatzides αναδημοσίευσαν τη δημοσκόπηση. O kotogyros, όπως και πολλοί άλλοι, γνώριζε για τις δημοσκοπήσεις αλλά επέλεξε να μην τις δημοσιεύσει γιατί γνωρίζει με ποιους έχει να κάνει. Απλά links είναι μάγκες. Είμαστε blogs, όχι sites. Δεν κάνουμε δημοσιογραφία μέσω των ιστολογίων.

Δηλαδή αν κάποιος δει τις δημοσκοπήσεις θα αλλάξει άποψη για το τι θα ψηφίσει; Αυτό είναι και το σκεπτικό των παραπάνω blogs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου