Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Δημοσκόπηση Public Issue για «Κ» και ΣΚΑΪ 18/9/2009



Με σταθερό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της Ν.Δ. της τάξης των έξι ποσοστιαίων μονάδων, που πάντως οδηγεί σε ισχνή αυτοδυναμία, εισέρχονται τα δύο μεγάλα κόμματα στην τελική ευθεία προς την αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με το κυλιόμενο προεκλογικό Βαρόμετρο της Public Issue για την «Κ» και τον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το Βαρόμετρο, που είναι το τελευταίο το οποίο δημοσιοποιείται, καθώς από αύριο ισχύει η απαγόρευση δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ποσοστό 41,5% που μεταφράζεται σε 153 έδρες, έναντι 35,5% της Ν.Δ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,5%, ο ΛΑΟΣ με 6% και ο ΣΥΡΙΖΑ, που με 4% εμφανίζεται να διασφαλίζει την είσοδο στη νέα Βουλή, σε αντίθεση με τους Οικολόγους Πράσινους, οι οποίοι συγκεντρώνουν 2,5%.
Το ΠΑΣΟΚ προηγείται με μεγάλη διαφορά της Ν.Δ. στην παράσταση νίκης, αλλά και -με βραχεία κεφαλή- στην προτίμηση εκείνων που απείχαν από την ψηφοφορία στις ευρωεκλογές. Επίσης, καθώς ο χρόνος προς την κάλπη μετράει αντίστροφα, αυξάνεται σταδιακά και ο αριθμός εκείνων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν. Το ποσοστό όσων απαντούν θετικά στο σχετικό ερώτημα ανεβαίνει στο 83% από 81% που ήταν πέντε ημέρες πριν.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου