Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Άνω κάτω κάνει τα Εξάρχεια η ΕΛΑΣ για να φτάσει στην άκρη του νήματος


Αυτή τη στιγμή οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξετάζουν τις άμεσες και τις έμμεσες διασυνδέσεις των Νίκου Μουσούρα και Χατζημιχάλη καθότι θεωρείται πως θα τους οδηγήσουν στην άκρη του νήματος και κατ’επέκταση στην «Σέκτα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ ερευνούσε εδώ και πολύ καιρό τους δύο πραναφερθέντες αλλά αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα στην σύλληψή τους λόγω του χτυπήματος σε πολιτικά πρόσωπα.

Ακόμα, η ΕΛΑΣ εκτιμά πως οι «Συνομωσία των πυρήνων της Φωτιάς» και «Ενέδρα» έχει άμεσες διασυνδέσεις με χτυπήματα στην Πάτρα ενώ οι δράστες φαίνεται να έχουν διασυνδέσεις με τον Αραβικό κόσμο.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι-έρευνες σε σπίτια των Εξαρχείων.



Θυμίζουμε...
Τέσσαρα άτομα συνελήφθησαν σε έφοδο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε διαμέρισμα που βρίσκεται στον 2ο όροφο μονοκατοικίας στο Χαλάνδρι, επί της οδού 25ης Μαρτίου 8.

Στο διαμέρισμα βρέθηκαν μία βόμβα η οποία αποτελείτο από εκρηκτική ύλη τοποθετημένη σε μία κατσαρόλα, ρολόι και πυροκροτητή, ακριβώς ίδια με αυτή που τοποθετήθηκε το μεσημέρι στο διαμέρισμα της υποψήφιας βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Λούκας Κατσέλη και του πρώην υπουργού Γεράσιμου Αρσένη, στο Κολωνάκι.

Στο διαμέρισμα βρέθηκαν επίσης δοχεία και κατσαρόλες, υλικά για συνδεσμολογία βομβών, σχεδιαγράμματα και λίστες με ονόματα και διευθύνσεις, για τα οποία εκτιμάται ότι πρόκειται περί στόχων που επρόκειτο να «κτυπηθούν» τις ερχόμενες ημέρες.

Τέτοιου είδους υλικά, σύμφωνα με την Αστυνομία, χρησιμοποιούν στις επιθέσεις τους συγκεκριμένες τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως η «Συνομωσία των πυρήνων της Φωτιάς» και η «Ενέδρα».

Αργά το βράδυ από τη ΓΑΔΑ εξεδόθη η ακόλουθη λακωνική ανακοίνωση: «Στο πλαίσιο των ερευνών για την εξιχνίαση τρομοκρατικών πράξεων, η Δ.Α.Ε.Ε.Β. εντόπισε κατοικία σε περιοχή της Αττικής, όπου διενεργείται σχετική έρευνα. Προσήχθησαν τέσσερα (4) άτομα νεαρής ηλικίας, ημεδαποί, τα οποία εξετάζονται. Κάθε εξέλιξη θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση».

Ποιοί είναι οι συλληφθέντες

Οι συλληφθέντες, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, σύμφωνα πάντα με τα όσα λέει η Αστυνομία, είναι γνωστά άτομα από τον εξουσιαστικό χώρο, οι οποίοι παρακολουθούνταν εδώ και 10 ημέρες.

Όπως ανέφεραν αξιωματικοί της Αστυνομίας, οι συλλήψεις σχετίζονται με την βομβιστική ενέργεια, που σημειώθηκε το πρωί στο σπίτι της Λούκας Κατσέλη και του Γεράσιμου Αρσένη, στο Κολωνάκι.

Αφήνουν μάλιστα να εννοηθεί ότι άτομα τα οποία παρακολουθούντο εδώ και ημέρες μετά από πληροφορίες που αξιοποίησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενδέχεται να συμμετέχουν στην επίθεση στο Κολωνάκι και η Αστυνομία ακολούθησε τα ίχνη τους μέχρι την μονοκατοικία στο Χαλάνδρι.

Ειδικότερα για τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, οι ίδιες πηγές λένε, ότι είναι πασίγνωστος αντιεξουσιαστής, ο οποίος φημίζεται για τη δεινότητα του γραπτού λόγου του.

Τους τελευταίους μήνες, λέγεται ότι είχε μεγάλη δράση κατά τους τελευταίους μήνες. Πριν λίγο καιρό, ο αντιεξουσιαστής συμμετείχε σε ομάδα που προσπάθησε να πυρπολήσει κλούβα των ΜΑΤ.

Σημειώνεται ότι οι έρευνες έχουν επεκταθεί και στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου