Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009

Ακούστε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Ανησυχία για το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε τη μηχανογραφική υπηρεσία του ΙΚΑ:
«Ήρθαμε στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας και είδαμε όλες τις μορφές ελαστικής απασχόλησης, που μπορεί να συναντήσει κανείς», σημείωσε και πρόσθεσε: «Είδαμε δεκάδες νέους ανθρώπους, πάνω από 2.000 είναι αυτοί, που στο ΙΚΑ δουλεύουν με καθεστώς προγραμμάτων stage ανασφάλιστης εργασίας. Εκατοντάδες εργαζόμενοι με μπλοκάκι, εκατοντάδες εργαζόμενοι υπό το καθεστώς ενοικίασης εργασίας με εργολαβικές εταιρίες και όλα αυτά είναι αποτελέσματα των νομοθετικών ρυθμίσεων, που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν διαμορφώσει δημιουργώντας ένα καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα».
Α. Τσίπρας: Η χώρα χρειάζεται πραγματική αλλαγή
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Κώστα Καραμανλή και του κ. Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΘ ανέφερε πως ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε με το μαστίγιο και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το μαστίγιο και το καρότο. «Οι διαφορές τους ήταν στο αν η λιτότητα θα είναι διετής, ή τριετής, και στο αν οι μισθοί και οι συντάξεις θα είναι παγωμένες, ή με αυξήσεις της τάξης του 0,8%, δηλαδή 30 λεπτά ημερησίως» συπλήρωσε και κατέληξε τονίζοντας για άλλη μία φορά πως «αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια ριζική αλλαγή».

  Α. Τσίπρας: Oι χειρότερες συνθήκες διεξαγωγής είναι καλύτερες από το μην γίνει καθόλου διάλογος
  Επικρίσεις κατά της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΚΚΕ για τη στάση τους σε ό,τι αφορά το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.
  Συγκεκριμένα υποστήριξε πως τα τρία κόμματα διαμορφώνουν συνθήκες ναυαγίου στην προοπτική να γίνει ένας διάλογος όλων των πολιτικών αρχηγών, όλων των πολιτικών δυνάμεων όπως το έχουμε συνηθίσει στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.
  «Γνωρίζουμε ότι σε αυτόν τον διάλογο υπάρχουν προβλήματα, όμως ακόμη και οι χειρότερες συνθήκες διεξαγωγής του διαλόγου είναι καλύτερες από το μην γίνει καθόλου διάλογος» συμπλήρωσε.


  naftemporiki.gr

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου