Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Με Ολυμπιακή ψυχή


Με αρνητικό κλίμα, χωρίς προπονητή, χωρίς βασικούς παίκτες και χωρίς ιδιαίτερη φυσική κατάσταση ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με την ψυχή του και πέτυχε μία πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στην Άλκμααρ με 1-0. Μία νίκη που άφησε πίσω τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και επέτρεψε σε όλους τους «ερυθρόλευκους» να ατενίσουν το μέλλον με αισιοδοξία. Ο Ζίκο που καθόταν στη σουίτα του Κόκκαλη είδε τον Τοροσίδη στο 79ο λεπτό να λυτρώνει τον Ολυμπιακό και να δίνει το έναυσμα για μία νέα αρχή.
Πλέον η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό είναι πιο αισιόδοξη από ποτέ. Όχι ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα με μία νίκη αλλά η ομάδα συσπειρώθηκε και με την έλευση του μεγάλου Ζίκο, όλα δείχνουν να παίρνουν το δρόμο τους. Τα οφέλη από την πρόσληψη του «λευκού Πελέ» είναι πολλά και σημαντικά. Ο Ολυμπιακός πήρε έναν προπονητή που χαίρει τον σεβασμό τόσο από την ΟΥΕΦΑ όσο και από όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα. Δίχως αμφιβολία είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν έρθει ποτέ στην Ελλάδα και αυτό μόνο κύρος μπορεί να προσδώσει στον Ολυμπιακό. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θα χειριστεί σωστά τους Λάτιν παίκτες και θα τους «αναγκάσει» να δείξουν τον καλό τους εαυτό.

Ο Ζίκο ταιριάζει στο στυλ του Ολυμπιακού και από την πρώτη στιγμή γνώρισε την αποθέωση στο Καραϊσκάκη. Σίγουρα δεν προλαβαίνει να διορθώσει την φυσική κατάσταση των παικτών, ούτε να γιατρέψει τις θλάσεις, αλλά μπορεί να δημιουργήσει ένα κλίμα που είναι ικανό να φέρει τα πάνω κάτω. Ακόμα και χωρίς βασικά στοιχεία. Το σίγουρο είναι ότι η διοίκηση κατάλαβε το λάθος της και πλέον με τον «λευκό Πελέ» στο τιμόνι δείχνει τη διάθεση να κάνει μεταγραφές το Γενάρη. Και σίγουρα είναι διαφορετικό να πάς να αγοράσεις ένα παίκτη έχοντας στον πάγκο το Ζίκο και αλλιώς όταν έχεις τον Κετσπάγια. Όπως και να’ χει πάντως, έναν είναι σίγουρο. Ο Ολυμπιακός ξύπνησε.


blogonea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου