Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τα χτυπήματα της "Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς"

Επίθεση στην οικία της Λούκας Κατσέλη και του Γεράσιμου Αρσένη με... "χύτρα - Τετάρτη 23/9/2009


Στην οικία της Λούκας Κατσέλη που βρίσκεται επί της οδού Τσακάλωφ 28 στο Κολωνάκι, εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός μικρής ισχύος στις 11:42 σήμερα το πρωί. Από την έκρηξη σημειώθηκαν υλικές ζημιές στον διάδρομο του τετάρτου ορόφου όπου και βρίσκεται το σπίτι της κ. Κατσέλη και του Γεράσιμου Αρσένη.
Αξίζει να σημειωθεί πως λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Το πρώτο στην Ελευθεροτυπία και το δεύτερο στο ALTER ενώ και στα δύο, οι άγνωστοι, ανέφεραν πρως επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στο γραφείο της κ. Κατσέλη στην οδό Τσακάλωφ.



Επίθεση στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης - Τετάρτη 2/9/2009



Η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Τετάρτη.

Στην προκήρυξη αναλύονται οι αιτίες για τη δράση της οργάνωσης και επισημαίνεται ότι η βόμβα τοποθετήθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ως μια «πρόκληση για τα αστυνομικά μέτρα προστασίας» που λαμβάνονταν εκείνες τις ημέρες εν όψει της ΔΕΘ.

Κλείνοντας την προκήρυξή της, η οργάνωση σημειώνει ότι θα επανέλθει.
Η προκήρυξη, με την οποία αναλαμβάνεται η ευθύνη της επίθεσης, δημοσιοποιήθηκε στην ανεξάρτητη ιστοσελίδα εναλλακτικής πληροφόρησης Athens Indymedia.


Επίθεση στην οικία του πρώην Υφυπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Χηνοφώτη 10/7/2009



Η επίθεση είχε γίνει στις 10 Ιουλίου και αποτέλεσε την κορυφαία ενέργεια μιας οργάνωσης. Η προκήρυξη αναφέρει: «Ο Π. Χηνοφώτης ήταν υφυπουργός Εσωτερικών τη χρονική περίοδο που έλαβε χώρα η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου», αναφέρονταν στην προκήρυξη με την οποία είχε αναληφθεί η ευθύνη για εκείνη την ενέργεια, συσχετίζοντας την ενέργειά της με τα γεγονότα του περσινού Δεκεμβρίου.


Βομβιστικές επιθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Παρασκευή 26/9/2008


«Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη και στους Βαγγέλη Χρυσοχοΐδη, Βασίλη Παλαιοκώστα και Γιώργο Χαραλαμπίδη, οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση απαγωγής του βιομηχάνου Μυλωνά τον Ιούνιο» και «στον αγωνιστή κρατούμενο Βαγγέλη Πάλλη, ως ένα ελάχιστο αντίκρισμα των επιθετικών διαθέσεών μας ενάντια στον γενικευμένο κόσμο της φυλακής», αφιερώνει η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Αθήνα - Θεσσαλονίκη το εμπρηστικό μπαράζ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε εννέα στόχους στην Αθήνα και έναν στη Θεσσαλονίκη.


Με κείμενό της στην «Ε», το οποίο φέρει το υστερόγραφο «Είτε με απεργία είτε με βροχή, εμείς έχουμε αποθέματα σε βενζίνη και οργή», αναφέρουν: «Για να μπορεί η οικονομία να προσφέρει τα μέγιστα στον καπιταλισμό, η συνθήκη της εργασίας ως θεμέλιος λίθος του απαιτεί τα πάντα από εμάς. Αφήνουμε τους συνδικαλιστές και τους λοιπούς φορείς να διαπραγματευτούν τους όρους σκλαβιάς στα κάτεργα της εργασίας και την κοστολόγηση της ανθρώπινης ζωής με μονάδα μέτρησης το χρήμα».

«Οσο για εμάς, επιλέγουμε για ακόμα μια φορά να διεκδικήσουμε τα "δικαιώματά" μας με τη φωτιά. Ερχόμαστε σε ολοκληρωτική ρήξη με τις αξίες και τις δομές αυτής της κοινωνίας και συνεχίζουμε να επιδιδόμαστε στο καταστροφικό έργο της δημιουργίας ανασφαλειών στον ασφαλή κόσμο σας», προσθέτουν και σε άλλο σημείο τονίζουν: «(...) τίποτα καλύτερο δεν υπάρχει από την επανάσταση, ώστε να γίνει ξεκάθαρο ότι οι τροχοί της μηχανής της εκμετάλλευσης και του κοινωνικού ελέγχου συνεχίζουν να γυρνούν εξαιτίας της εθελοντικής υπηρεσίας των εκμεταλλευομένων.

Τους διαχωρισμούς σε "πολιτικές" και "ποινικές" υποθέσεις τούς παραχωρούμε στις αγορεύσεις των δικαστικών αιθουσών και στους ακαδημαϊκούς κύκλους. Ο δρόμος προς την ελευθερία είναι ένας, αλλά πολλά τα μονοπάτια που οδηγούν σε αυτόν».
Με άλλο κείμενο στην «Ε», η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/Πυρήνας «Αναρχικές Ατομικότητες» αναλαμβάνει τον εμπρησμό δύο «βαν», το μεσημέρι της Παρασκευής, στη λεωφ. Συγγρού, που ανήκουν σε μαγαζιά στριπτίζ. «Επιτεθήκαμε στη βιομηχανία του σεξ και τους νταβάδες της. Επιτεθήκαμε στη μιζέρια που προκαλεί και τη μιζέρια από την οποία αναπαράγεται από ετερόκλητα κομμάτια της κοινωνίας. Ηθικοί οικογενειάρχες, επιτυχημένοι καριερίστες, που τα βράδια δείχνουν τις πραγματικές προθέσεις τους. Σ' έναν κόσμο που καταστρέφει κάθε απόλαυση, η μόνη αληθινή απόλαυση βρίσκεται στην καταστροφή αυτού του παλιού κόσμου», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Επίθεση με γκαζάκια στην οικία του προέδρου της ΕΥΠ, Δ. Παπαγγελόπουλου - 12/2/2009



“…είμαστε αυτοί οι ενοχλητικοί όπου ανάμεσα σε ανενόχλητους συνεχώς περπατάμε.
Είμαστε οι δολοπλόκοι συνωμότες όπου χαράζουμε ουλές στρατηγικής πάνω στους σκονισμένους χάρτες του πολέμου .Είμαστε αυτοί που αγαπάνε και έχουνε ανάγκη να αγαπάνε τις αξίες τους γιατί μια μέρα ίσως πεθάνουμε για αυτές" ανέφερε η προκήρυξη.

Το ρεπορτάζ: Μικρές υλικές ζημιές ήταν το αποτέλεσμα της επίθεσης στο σπίτι του προϊστάμενου εισαγγελέα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και του Οργανωμένου Εγκλήματος.


Εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια τοποθέτησαν στις 06:30 άγνωστοι στην πόρτα της οικίας του εισαγγελέα Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην οδό Μανδηλαρά 25, στην Ηλιούπολη.

Αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν να σημειωθούν υλικές ζημιές στην πόρτα του σπιτιού και μικρής έντασης φωτιά την οποία έσβησε η Πυροσβεστική πριν επεκταθεί.
Δεν υπήρχε αστυμομικός έξω από το σπίτι του εισαγγελέα. Επειδή η υπηρεσία προστασίας του είναι απο 10 μμμ έως 6 πμ.
Δηλαδή οι βομβιστές ανέμεναν να φύγει ο διατεταγμένος φύλακας και μετά προέβησαν στην ενέργεια.


Ακόμα, η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» έχει αναλάβει την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών έξω από νεοανεγειρόμενες οικοδομές όπου επρόκειτο να στεγαστούν Αστυνομικά Τμήματα της συμπρωτεύουσας, για βόμβα έξω από το προξενείο της Χιλής στη Θεσσαλονίκη και κυρίως για την την ισχυρή έκρηξη έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στις 2 Σεπτέμβρη, την ίδια ημέρα που είχε γίνει η τρομοκρατική επίθεση στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τον «Επαναστατικό Αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου