Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ορίστε και η επιβεβαίωση για τον Ψινάκη!


Με το φόβο των «ακροδεξιών» στοιχείων του ΛΑ.Ο.Σ να απειλούν με αποχωρήσεις ο Ηλίας Ψινάκης απέφυγε το «μπλέξιμο» με την πολιτική. «Δεν θα ήθελα να αντιπαρατίθεμαι με ακραίους» είπε σε ομήγυρη και έδειξε ιδιαίτερα προβληματισμένος για ότι έχει συμβεί.

Εάν και ο Ηλίας Ψινάκης έχει συνηθίσει χρόνια τώρα τα φώτα της δημοσιότητας αρνείται να παίξει σκληρό πολιτικό ροκ με κόστος να χάσει κάποιους από τους φίλους του. Άλλωστε το προφίλ του γνωστού μάνατζερ δεν «κολλάει» σε καμιά περίπτωση με ένα «συντηρητικό» κόμμα.

Οι γονείς του που βρίσκονται στις Φιλιππίνες δεν ήταν αρνητικοί στο ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα αλλά ο ίδιος απάντησε αρνητικά στο Γιώργο Καρατζαφέρη. Σίγουρα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ βρέθηκε σε δύσκολη θέση «τρώγοντας» χιλόπιτα από τον γνωστό μάνατζερ.

Με την πρότασή του αναστάτωσε το κόμμα και μετά τον ντόρο και την κάλυψή του στον Ψινάκη, η άρνηση του Ηλία τον αποδυναμώνει πολιτικά. Μάλιστα, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για την υποψηφιότητα Ψινάκη έπλεξε το εγκώμιό του λέγοντας: "Κάθε ένας που έχει μια διαφορετική άποψη απ’ την κατεστημένη, είναι ευπρόσδεκτος, τουλάχιστον ως προς τη διατύπωση της πρότασης", και συμπληρώνοντας ότι: «είναι ένας ιδιαίτερα ευφυής άνθρωπος, πέρα από το πως ο ίδιος έχει επιλέξει να παρουσιάζεται και έχει και πολύ καλές σπουδές στα οικονομικά».

Αρκετοί θεωρούν ότι η πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη στον Ηλία Ψινάκη ήταν ένα τέχνασμα για να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Πράγμα το οποίο ο Γιώργος Καρατζαφέρης πέτυχε, όμως δεν περίμενε τέτοιες αντιδράσεις από στελέχη του.

Τώρα η άρνηση του Ηλία Ψινάκη να κατέβει τον «βολεύει» αρκεί ο γνωστός μάνατζερ να μην μπει σε λεπτομέρειες που το οδήγησαν να πάρει αυτή την απόφαση. Γιατί για φανταστείτε ο Ηλίας Ψινάκης να μπει στη διαδικασία και να εξηγεί δημόσια ότι με τόσα ακραία στελέχη στο ΛΑ.Ο.Σ δεν μπορεί να ταιριάξει.

Γιατί τι κοινό μπορεί να έχουν άραγε οι απόψεις των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ με αυτές του Ηλία Ψινάκη;

Άλλωστε ο κ. Καρατζαφέρης δεν αντέχει την εσωκομματική κριτική. Σε λίγες μέρες ο ΛΑ.Ο.Σ κλείνει 9 χρόνια παρουσίας στην πολιτική ζωή του τόπου. Το κόμμα ιδρύθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του 2000 και όλοι εύχονται στις προσεχείς εκλογές να κάνουν το μεγάλο άλμα και να διπλασιάσουν τα ποσοστά τους έχοντας ως παρακαταθήκη τα καλά αποτελέσματα των Ευρωεκλογών.

Ήταν η πρώτη φορά που μια μη υποψηφιότητα δημιούργησε ποικίλες αντιδράσεις, ενώ όσο για τις ερμηνείες, κάποιοι θα αναλύουν για πολύ καιρό ακόμα. Πάντως ο Ηλίας Ψινάκης πέτυχε να είναι στο επίκεντρο και την προεκλογική περίοδο...

Πριν από λίγο, σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με τον κ. Ψινάκη διερευνήσαμε τη δυνατότητα καθόδου στις προσεχείς εκλογές. Ο χρόνος επωάσεως δεν ήταν αρκετός για τελικές αποφάσεις».
Κανέναν βέβαια δεν πείθει η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, αυτά τα περί επωάσεως προσπαθούν να καλύψουν το ηχηρό όχι ΤΟτου γνωστού μάνατζερ.
Διαβάστε επίσης:Θύελλα αντιδράσεων για την υποψηφιότητα Ψινάκη

Πηγή: stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου