Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Επιστολή του Ομπάμα στον... Μάκη;;;;

Μαθήματα πολιτικού πολιτισμού παραδίδει ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama, καθώς, τη στιγμή που ανοίγει τα χαρτιά του μεγαλεπήβολου σχεδίου του για το αμερικανικό σύστημα Υγείας των ΗΠΑ, δεν παραλείπει να ενημερώνει προσωπικά και άμεσα τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης και τα Μέσα Ενημέρωσης ανά τον κόσμο.

Απόδειξη είναι το γεγονός, ότι το άψογα οργανωμένο επιτελείο του έστειλε ενημερωτικό σημείωμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στην ιστοσελίδα μας, όπου αναλύει τους σκοπούς και την ουσία της μεταρρύθμισης στον τομέα της υγειονομικής ασφάλισης.

«Μόλις ολοκλήρωσα την παρουσίαση του σχεδίου για την μεταρρύθμιση στον τομέα της Υγείας στο Κονγρέσο. Τώρα, σας ενημερώνω απευθείας, γιατί αυτό που επίκειται είναι κρίσιμο και χρειάζομαι τη βοήθειά σας», αναφέρεται στην επιστολή που φέρει την ηλεκτρονική υπογραφή του Barack Obama.

Στη συνέχεια, ο Barack Obama ζητά από τον κάθε παραλήπτη να ενημερώσει τα μέλη του Κονγρέσου ότι στηρίζει την πρότασή του. Ποιος, άραγε, Έλληνας πολιτικός αρχηγός έχει προσπαθήσει κάτι ανάλογο ή θα το επιχειρήσει στο μέλλον; Πώς θα σας φαινόταν το να σας ενημέρωνε προσωπικά, εσάς ή τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας, ο πρωθυπουργός; Το σίγουρο είναι ότι θα υπήρχε καλύτερη πληροφόρηση για τις παραμέτρους και το περιεχόμενο οποιουδήποτε νομοσχεδίου, στο οποίο οι πολίτες θα είχαν πιο ενεργό ρόλο, απ’ ό,τι τον γνωστό παθητικό που έχουν έως τώρα. Θα λάβουν το μήνυμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου