Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Πωλούνται... φίλοι

Τι άλλο θα δούμε…Αν νιώθετε ότι δεν έχετε αρκετούς φίλους στο Facebook, μην ανησυχείτε. Μια αυστραλιανή εταιρία μάρκετινγκ και διαφήμισης προσφέρεται να σας πουλήσει μερικούς!

Η εταιρία uSocial (http://usocial.net), με έδρα το Μπρισμπέην, που έχει προσφέρει μια ανάλογη υπηρεσία απόκτησης φίλων επί πληρωμή στους χρήστες του Twitter, δήλωσε ότι θεωρεί πως τα ηλεκτρονικά κοινωνικά δίκτυα έχουν τεράστιες δυνατότητες διαφημιστικής αξιοποίησης από την πλευρά κυρίως των εταιριών.

«Το Facebook αποτελεί ένα υπερβολικά αποδοτικό εργαλείο μάρκετινγκ», δήλωσε ο 24χρονος διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Λέον Χιλ.

«Με πολλούς φίλους, έχεις μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που μπορείς να την πλησιάσεις και να της προωθήσεις οτιδήποτε. Το μόνο πρόβλημα είναι πως είναι πολύ δύσκολο να αποκτήσεις τόσους πολλούς φίλους – κι εδώ ερχόμαστε εμείς για να βοηθήσουμε».

Η εταιρία, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, προσφέρει πακέτα πώλησης 1.000 έως 10.000 φίλων σε τιμές από 177 έως 1.167 δολάρια.

Το Facebook είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης και το τέταρτο σε επισκεψιμότητα site στον κόσμο, έχοντας περίπου 250 εκατ. μέλη.

Όμως η ιδέα της αυστραλιανής εταιρίας έχει συναντήσει αντιδράσεις. Το Twitter προσπάθησε να την κλείσει, κατηγορώντας την ότι στέλνει πληθώρα «σκουπιδο-μηνυμάτων» στα μέλη του. Το Facebook προειδοποίησε ότι τα μέλη του που αγοράζουν «φίλους» μπορεί να αποβληθούν μόνιμα από το δίκτυο.

Πηγή: www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου