Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Εκτός ψηφοδελτίων ο Κώστας Σημίτης!






Την επιθυμία του να παραμείνει εκτός των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε ο Κώστας Σημίτης. Ο πρώην πρωθυπουργος δήλωσε πως δεν συμφώνησε με τον Γιώργο Παπανδρέου για την θέση του στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ ενώ υπογράμμισε πως εύχεται το ΠΑΣΟΚ να πάρει τις εκλογές.

Έτσι, πολύ δύσκολα θα τεθεί πλέον υποψήφιος ο Κώστας Σημίτης. Ο πρώην πρωθυπουργός επιθυμούσε να βρίσκεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας όπως ξεκαθάρισε στον Γιώργο Παπανδρέου μετά από την επικοινωνία του με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Αν και ο Γ. Παπανδρέου κρατούσε καλά «φυλαγμένα» τα χαρτιά του, μέλη της επιτροπής ψηφοδελτίων θεωρούσαν αυτονόητο ότι ο Κ. Σημίτης θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Και συνεργάτες όμως τού πρώην πρωθυπουργού έλεγαν πριν από μερικές μέρες ότι ο ίδιος θεωρεί κατ' αρχήν βέβαιο πως θα κριθεί η υποψηφιότητά του όπως όλων των εν ενεργεία βουλευτών, εκτός κι αν το κόμμα και ο πρόεδρός του επιθυμούν κάτι άλλο...

Ωστόσο, απ'ό,τι φαίνεται, ο Γιώργος Παπανδρέου επιθυμούσε να "μεταθέσει" τον Κώστα Σημίτη στην Α' Πειραιά. Όμως, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, stifora.gr, ο πρώην πρωθυπουργός επιθυμούσε να τεθεί πρώτος στην λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούσαν πως η επιλογή του Κώστα Σημίτη στο "Επικρατείας" θα μπορούσε να αποφέρει σημαντικά εκλογικά οφέλη στην αξιωματική αντιπολίτευση. Γιατί, εκτός του ότι καλύπτει το ρήγμα που υπάρχει με τους εκσυγχρονιστές, αποτελεί και ένα σήμα συνέχειας προς τον λεγόμενο μεσαίο χώρο τον οποίο – κατά πολλούς οπαδούς του ΠΑΣΟΚ– είχε αφήσει αρκετά πίσω

Σημειώνουμε πως μετά την τελευταία τους συνάντηση τον περασμένο Μάρτιο δεν είχε υπάρξει άλλη ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ τους, γεγονός που ήταν αρκετό να «φουντώσει» ποικίλων ειδών σενάρια τα οποία όπως αποδείχθηκε δεν απείχαν από την άμεση πραγματικότητα.

Αν μείνει ο κ. Σημίτης εκτός ψηφοδελτίων θα είναι το δεύτερο "κραταιό" στέλεχος που θα δει την εκλογική αναμέτρηση από το... σπίτι του καθότι το ίδιο θα πράξει και ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες τις επόμενες ώρες. Μείνετε συντονισμένοι για να ενημερωθείτε πρώτοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου