Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

«Τάπα» από δύο ρουκετοβόλα

Υστερα από ένα μήνα στενού μαρκαρίσματος, η Αστυνομία συνέλαβε το βράδυ της Δευτέρας τον ομογενή πρώην καλαθοσφαιριστή του Αρη και φερόμενο ως επιχειρηματία Μιχάλη Μισούνοφ, με την κατηγορία ότι σκόπευε να πουλήσει δύο ρουκετοβόλα RPG και άλλα όπλα σε ανθρώπους της νύχτας και του κοινού εγκλήματος.

Μαζί του συνελήφθησαν ο λογιστής του, που φέρεται ότι κατείχε ένα πιστόλι κι ένα περίστροφο, ένας οδηγός φορτηγού, που φέρεται ότι αγόρασε πρόσφατα ένα πιστόλι κρότου από τον πρώην καλαθοσφαιριστή, καθώς επίσης κι ένα ακόμη άτομο, που ήταν στην παρέα τους και φέρεται να κατείχε μικροποσότητα χασίς. Οι αστυνομικοί ανακοίνωσαν πως εντόπισαν και κατάσχεσαν πλαστά δελτία ταυτότητας, πλαστές σφραγίδες και έγγραφα, που εξετάζεται αν χρησιμοποιήθηκαν σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σχημάτισε δικογραφία για «εγκληματική οργάνωση», «παραβάσεις του νόμου περί όπλων», «πλαστογραφία» και «κατοχή ναρκωτικών», που χθες το απόγευμα διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης.

Ολα ξεκίνησαν στις αρχές Αυγούστου, όταν εντοπίστηκε πολυτελές τζιπ που είχε κλαπεί από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης και χρησιμοποιήθηκε ως κρύπτη για τα όπλα. Οι αστυνομικοί, αφού πρώτα απενεργοποίησαν τα μπαζούκας, έθεσαν υπό παρακολούθηση το σημείο στάθμευσης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη και είδαν τον Μισούνοφ να προσεγγίζει το όχημα. Ετσι αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της χρήσης των όπλων για τρομοκρατική ενέργεια, καθώς επίσης και η εμπλοκή ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ο πρώην καλαθοσφαιριστής και γνωστός στην Αστυνομία για τη συμμετοχή του σε παλαιότερη υπόθεση κατασκευής και χρήσης πλαστών πιστωτικών καρτών, τέθηκε υπό παρακολούθηση, ώσπου συνελήφθη μαζί με τους υπόλοιπους.

Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή, τα δύο ρουκετοβόλα τύπου RPG προέρχονται από την πρώην Γιουγκοσλαβία και το ένα απ' αυτά είχε χρησιμοποιηθεί σε βολή, όπως προέκυψε από τον βαλλιστικό έλεγχο. Ο κατηγορούμενος φέρεται να ομολόγησε πως τα όπλα ανήκαν σε άνθρωπο του υποκόσμου, ο οποίος του τα εμπιστεύτηκε, όταν καταδικάστηκε με ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία άλλου «μπράβου» έξω από κλαμπ της Καλαμαριάς και σήμερα δεν βρίσκεται στη ζωή. *

Για 5 κακουργήματα

Ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και ένα πλημμέλημα άσκησε χθες το βράδυ η εισαγγελέας Μαρία Τιντικάκη σε βάρος του Μιχάλη Μισούνοφ και των άλλων δύο από τους τρεις συλληφθέντες.

Κατηγορούνται, σε βαθμό κακουργήματος για: «Εγκληματική οργάνωση», «παράβαση του νόμου περί όπλων - διακεκριμένη κατοχή», «κατοχή εκρηκτικής ύλης» για τη ρουκέτα που βρέθηκε μαζί με τα άλλα όπλα, «πλαστογραφία» και «διακεκριμένη κλοπή αυτοκινήτου». Το πλημμέλημα αφορά την «υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης». Ο γνωστός καλαθοσφαιριστής και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στην Ε' τακτική ανακρίτρια όπου αναμένεται να απολογηθούν το προσεχές χρονικό διάστημα. Ο τέταρτος συλληφθείς παραπέμφθηκε να δικαστεί σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, αφού σε βάρος του σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία για κατοχή μικροποσότητας χασίς.

www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου