Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Αγώνας: «Θα συνεχίσουμε με βόμβες μεγάλης ισχύος»


Με μια μακροσκελή ανάλυση στα κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικά ζητήματα, ο «Επαναστατικός Αγώνας» επισημαίνει ότι θα συνεχίσει τη «στρατηγική του επιλογή να χτυπά με βόμβες μεγάλης ισχύος», όπως έκανε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στο υποκατάστημα της «Eurobank», στην Αργυρούπολη, και επιχείρησε να πράξει στα κεντρικά της «Σίτιμπανκ», στην Κ. Κηφισιά.

Με τη 14σέλιδη προκήρυξή της, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Το Ποντίκι», η οργάνωση εμφανίζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ίδια και απαράλλαχτα, χαρακτηρίζει τα κόμματα της Αριστεράς διαβρωμένα και ανίκανα και καλεί «το λαό να γυρίσει την πλάτη του στο πολιτικό σύστημα και να απέχει από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου» και επισημαίνει ότι: «Κανένα καθεστωτικό κόμμα από την άκρα Δεξιά ώς την Αριστερά, δεν είναι σε θέση να βάλει τέρμα στην οικονομική κρίση και να διασφαλίσει μια αξιοπρεπή ζωή για όλους, αφού αυτό προϋποθέτει ρήξη με το σύστημα και με τους θεσμούς του. Το να ζούμε χωρίς κρίσεις σημαίνει πως ζούμε χωρίς καπιταλισμό, χωρίς οικονομία της αγοράς, χωρίς κράτος και οργανωμένη εξουσία. Για αυτό το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή Αριστερά. Το πραγματικό δίλημμα είναι ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ Ή ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ».

Σε άλλο σημείο, ο «Ε.Α.» επανέρχεται στο κάλεσμα για αποχή: «Αν υπάρχει ένα μήνυμα που στάλθηκε με την ιστορική αποχή του 50% από τις ευρωεκλογές προς το πολιτικό σύστημα ήταν ότι γίνεται όλο και πιο κατανοητό από όλο και περισσότερους ότι το καθεστώς και οι θεσμοί του είναι σάπιοι, ότι κανένα κόμμα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο». Κάνει διαχωρισμό σε όσους απείχαν στις ευρωεκλογές και σημειώνει: «Ας μην είναι η αποχή στροφή στην παθητικότητα και την παραίτηση, αλλά ας είναι η αφετηρία ενός ειλικρινούς και ανόθευτου αγώνα για την κοινωνική χειραφέτηση».

Στο σχολιασμό του στην πολιτική κατάσταση της χώρας, ονοματίζει τον Αλ. Αλαβάνο αναφέροντας ότι η οικονομική του κατάσταση τον «διαπλέκει» αυτομάτως με τα συμφέροντα του χρηματιστηριακού κεφαλαίου, σημειώνει για το ΚΚΕ ότι «κρατά καλά κρυμμένες τις επιχειρηματικές δοσοληψίες και δραστηριότητές του» και αναφέρει ότι «δημιουργούνται οι συνθήκες για ακροδεξιά στροφή της ΝΔ με την υποστήριξη Καρατζαφέρη». Οσον αφορά στους νόμους για τις κουκούλες, την ονομαστικοποίηση των καρτοκινητών, τις κάμερες και το DNA, σημειώνει:

«Πιστεύουμε ότι από εδώ και στο εξής η συμμετοχή οποιουδήποτε κόμματος στο κοινοβούλιο, εκεί όπου ήδη αποφασίζονται και εκτελούνται οι ακραίες πολιτικές που έχει γνωρίσει ο τόπος από την εποχή του Μεταξά και της χούντας των συνταγματαρχών, δεν θα μπορεί να δικαιολογείται από την κοινωνία που δεν συμβιβάζεται».

Οσον αφορά στο ενδεχόμενο νέας συνάντησης των μελών του «Ε.Α.» με αστυνομικούς, όπως έγινε στην Αργυρούπολη, τους «συνιστά» να κατεβάζουν τα όπλα τους, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να «σώσουν το τομάρι τους». Αναφέρονται σε δημοσιογράφους «ύαινες» που «ζητούσαν ωμά να χυθεί αίμα», και ειδικά κατά συγκεκριμένου δημοσιογράφου της πρωινής ζώνης. «Το μόνο που καταφέρνουν με τέτοιες δηλώσεις είναι να αυτοστιγματίζονται και να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κοινωνική τους θέση», γράφουν.

Μεταξύ άλλων ο «Ε.Α.» κάνει αναφορά στις πυρκαγιές της Αττικής, για τις οποίες επισημαίνει ότι είναι επίσης αποτέλεσμα πολιτικής, το «να μην προσλαμβάνονται πυροσβέστες για τις δασοπυροσβέσεις και να προσλαμβάνονται συνεχώς μπάτσοι, να χαρίζονται εκατομμύρια για την πρόσληψη "σεκιουριτάδων", με τους οποίους έχει γεμίσει κάθε γωνιά της Αθήνας», «να μην ξοδεύεται τίποτα για δασοπροστασία, να μην αγοράζονται πυροσβεστικά εναέρια μέσα και να δαπανώνται δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, για πολεμικά ελικόπτερα και υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας για την προστασιά του καθεστώτος».

«Οι τελευταίες πυρκαγιές που κατάκαψαν ό,τι πράσινο είχε απομείνει στην Αττική είναι γνωστό -και ας αποσιωπάται από τα κόμματα και τα ΜΜΕ- ότι εξυπηρετούν τις κατασκευαστικές που είχαν συμφέροντα από τη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή του Γραμματικού. Οπως και οι πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007 εξυπηρετούσαν τις εταιρείες που είχαν συμφέροντα από τη δημιουργία της Ιονίας Οδού», σημειώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου