Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Αν κάποιοι είναι τόσο ηλίθιοι που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι πρόκειται για μπάσκετ...


Δεν έχασαν την ευκαιρία οι Σκοπιανοί φίλαθλοι να προκαλέσουν πολιτικά με τα κατορθώματα τους λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση της Εθνικής μας με την ομάδα των Σκοπίων. Οι οπαδοί της γειτονικής χώρας εκδήλωσαν το κόμπλεξ που έχουν παρουσιάζοντας ένα επιεικώς απαράδεκτο πανό στα χρώματα του ήλιου της Βεργίνας αναγράφοντας πάνω «Kick Hell-Ass». Όλα αυτά μετά την απαράδεκτη ενέργεια της Εθνικής τους να τυπώσουν στις φόρμες τους «Macedonian basketball team».

Η φωτογραφία που απεικονίζει του λόγου το αληθές είναι τραβηγμένη έξω από το γήπεδο που η Εθνική μας αντιμετώπισε τα Σκόπια στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Μάλιστα διακρίνεται ξεκάθαρα ότι στις μπλούζες που φορούν οι Σκοπιανοί φίλαθλοι αναγράφεται η λέξη «Μακεδονία», ενώ δεν σταμάτησαν να φωνάζουν ρυθμικά «Μακεδονία, Μακεδονία».


Όμως σαν να μην έφτανε αυτό ξεκινώντας ο αγώνας ανάμεσα στην Εθνική μας και τα Σκόπια οι θεατές οι φίλαθλοι του ψευδοκράτους συνέχισαν τις προκλήσεις τους φωνάζοντας ρυθμικά "Μακεδονία, Μακεδονία" ενώ και την ώρα που ακουγόταν από τα μεγάφωνα ο Εθνικός μας Υμνος, χωρίς ίχνος σεβασμού γιούχαραν καθ'όλη τη διάρκεια. Δεν παρέλειψαν βέβαια να επιβεβαιώσουν για ακόμα μία φορά το μίσος τους για την Ελλάδα και τον κομπλεξισμό που τους διακατέχει με πράξεις όπως αυτή που απεικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Ωστόσο το θέμα δεν τελειώνει εκεί. Η Πολωνική τηλεόραση στον πίνακα του σκορ που ανάγραφε τις αγωνιζόμενες ομάδες αναφερόταν στο ψευδοκράτος ως Μακεδονία με τα αρχικά MKD. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι άνθρωποι τις ΕΡΤ δεν αντέδρασαν αλλά έπειτα από τις διαμαρτυρίες που δέχθηκαν έβαλαν ένα άσπρο φόντο πάνω στα γράμματα MKD κρύβοντας το. Λίγο καθυστερημένη αντίδραση και έπειτα από διαμαρτυρίες αλλά έστω και με αυτόν τον τρόπο υπήρξε αντίδραση. Για του λόγου το αληθές δημοσιεύουμε και τις φωτογραφίες από την Νέα Ελληνική τηλεόραση πριν και μετά την παρέμβαση.


Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και έχει πολιτικές διαστάσεις πέραν του αθλητικού γεγονότος. Δεν είναι δυνατόν να αναφέρουν τα Σκόπια ως Μακεδονία. Ακόμα και ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός Γιόνας Καζλάουσκας σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Σκοπιανό δημοσιογράφο αναφερόταν στα Σκόπια ως ΦΥΡΟΜ ενώ ο δημοσιογράφος αποκαλούσε τη Χώρα του «Μακεδονία». Ως που τσαντίστηκε με τις ανταπαντήσεις του Καζλάουσκας και διέκοψε την συνέντευξη.

Πλέον αναμένονται οι επίσημες αντιδράσεις τόσο από την Ελληνική πλευρά όσο και από Σκοπιανή. Για την ιστορία η Εθνική μας επιβλήθηκε των Σκοπίων με 54-86.

Ας θυμηθούμε και ένα παλιότερο προκλητικότατο Video που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο από Σκοπιανούς και σας παρουσιάσαμε πρώτοι και κατ' αποκλειστικότητα:

Διαβάστε εδώ: Απίστευτη ανθελληνική προπαγάνδα μέσω Youtube!

Πηγή: stifora.gr

Σχόλιο: Αν κάποιοι είναι τόσο στόκοι που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι πρόκειται για έναν αγώνα μπάσκετ όπως όλοι οι υπόλοιποι, τότε τι να πώ! Ας απολαύσουν την χθεσινή 30ποντη... ήττα. Γιατί πρέπει η βλακεία να μεταφέρετε και στο γήπεδο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου