Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Το δίλλημα του Κώστα


Για ανέκδοτο ο τίτλος είναι καλός. Αλλά τι γίνεται όταν το ανέκδοτο γίνεται πραγματικότητα; Έχουμε την κλασική ελληνική συνταγή που η χώρα για τέσσερα χρόνια βρίσκεται σε προεκλογικό πυρετό. Από την στιγμή που θα καταμετρώνται ακόμα οι ψήφοι.

Ειρήσθω εν παρόδω, τώρα που είπα πυρετός, τι γίνεται με την «νέα» γρίπη (Σε λίγο θα κλείσουμε 6μηνο και ακόμα νέα θα είναι). Σήμερα με μεγάλη έκπληξη διάβασα το δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας για έναν Γάλλο υπήκοο που είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Φανταστείτε πόσο άσχημα είναι ο άνθρωπος που αποφάσισαν να στείλουν δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ.

Για να επιστρέψουμε στο βασικό θέμα. Τι θα γίνει κ. Καραμανλή; Θα πάμε σε εκλογές ή θα κάνετε ανασχηματισμό; Όλοι σε αυτό το κόμμα έχουν άποψη εκτός του πρωθυπουργού; Μουγγός δεν είναι απ’ό,τι έχω αντιληφθεί αλλιώς δεν θα ηγούταν της κυβέρνησης. Σουφλιάς, Μπακογιάννη έχουν πάρει θέση. Όταν κάποιος έχει πάρει απόφαση την εκφράζει. Δεν περιμένει ούτε τον Σουφλιά ούτε την Μπακογιάννη ούτε τη… Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Γιατί όπως φαίνεται για να ανοίξει το στόμα του ο πρωθυπουργός πρέπει να φτάσουμε στην ΔΕΘ. Αλλά όπως φαίνονται τα πράγματα προς ανασχηματισμό το πάει ο Κώστας. Αλλιώς θα είχε ήδη προκηρύξει εκλογές για να πάει στους φίλους του τους «γαλάζιους» στη Θεσσαλονίκη μπας και μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Πάντως αυτή, κατά την άποψη του γράφοντος, είναι η καλύτερη εποχή για εκλογές. Τα σκάνδαλα έχουν κοπάσει, ο Γιώργος Παπανδρέου αν και προηγείται στις δημοσκοπήσεις δεν πείθει τον κόσμο. Εκεί μπορεί να ποντάρει ο πρωθυπουργός. Όσο περνάει ο καιρός το πιθανότερο είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κερδίζει τις εντυπώσεις καθότι έπονται αυστηρά μέτρα για την οικονομία. Αυτό φαίνεται πως έχει δει ο Γιάννης Παπαθανασίου και έχει πρότεινε εκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει περίοδο χάριτος μιας και ο τόπος πάει από το κακό στο χειρότερο. Με τα νέα μέτρα η κατάσταση αναμένεται χειρότερη. Το πόσο χειρότερη θα το δούμε άμεσα.

Στο κάτω κάτω της γραφής είναι πιθανότερο να ανοίξει περαιτέρω η «ψαλίδα» παρά να κλείσει. Φεύγεις με ψηλά το κεφάλι ή κάνεις του κεφαλιού σου; Απλό ως διατύπωση δύσκολο ως σκέψη απ’ ό,τι φαίνεται (για μερικούς).

Υ.Γ.: Καλό μήνα κιόλας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου