Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Νέα δημοσκόπηση- 5,5% προβάδισμα το ΠΑΣΟΚ




Νέα δημοσκόπηση της εταιρεία PUBLIC ISSUE που δημοσιεύθηκε σήμερα Παρασκευή για την «Καθημερινή» και τον «ΣΚΑΪ», δείχνει το ΠΑΣΟΚ να διατηρεί το προβάδισμα των 5,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα σταθμισμένα αποτελέσματα της εταιρείας στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 41% και η ΝΔ 35,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,5%, το ΛΑΟΣ με7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 4% ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι μένουν εκτός Βουλής με 2%.

Η αναγωγή των ποσοστών αυτών σε έδρες, όπως καταγράφεται στα συμπεράσματα της δημοσκόπησης, δίδει στο ΠΑΣΟΚ οριακή αυτοδυναμία με 151 έδρες, έναντι 96 της Ν.Δ. Το ΚΚΕ λαμβάνει 23 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 11 και ο ΛΑΟΣ 19.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός οι κκ. Καραμανλής και Παπανδρέου συγκεντρώνουν το ίδιο ακριβώς ποσοστό (38%), ενώ το 21% των ερωτηθέντων απάντησε «κανένας από τους δύο». Μεγάλη είναι η διαφορά δε, στην παράσταση νίκης, όπου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 72% και ακολουθεί η Ν.Δ. με μόλις 14%.

Ιδιαίτερα αυξημένο παρουσιάζει η συγκεκριμένη δημοσκόπηση το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν κυβερνητική συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (16%) ενώ το 23% τάσσεται υπέρ αυτοδύναμης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και το 18% υπέρ αυτοδύναμης κυβέρνησης Ν.Δ. Σταθερό στο 6% παραμένει το ποσοστό εκείνων που προτιμούν το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. Πάντως, ιδιαίτερα υψηλό (φθάνει το 42%) είναι το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι καμιά από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ. είναι καλύτερη για τη χώρα.

Ως προς την αντιπολίτευση που ασκείται στη χώρα μας, από την τελευταία έρευνα της εταιρείας τον Ιούλιο, αυξημένο κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, εμφανίζεται το ποσοστό ικανοποίησης των πολιτών (22%). Καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης θεωρείται ο ΛΑΟΣ, με ποσοστό 30% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ 24%, το ΚΚΕ 19% και ο ΣΥΡΙΖΑ 8%.

Τέλος, σχεδόν 8 στους 10 πολίτες θεωρούν πως η χώρα μας ακολουθεί λάθος πορεία, την ίδια στιγμή που μόλις το 15% δηλώνει ικανοποιημένο με τις Ελληνικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου