Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Βαριά η κληρονομιά αλλά ο διάδοχος… άξιος!


Στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (Σεπτέμβριος) θα παρουσιαστεί η ανανεωμένη Porsche 911 GT3 RS που αποδεικνύεται άξια διάδοχος της βαυαρικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Βελτιώσεις αναμένονται τόσο στην εξωτερική εμφάνιση όσο και στον κινητήρα και στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Πιο συγκεκριμένα, η χωρητικότητα του κινητήρα αυξήθηκε στα 3,8 λίτρα (από 3,6) που θα αποδίδει 450 τετρακίνητους ίππους. Το νέο μοτέρ στροφάρει, κυριολεκτικά, στο θεό αφού ο ηλεκτρονικός κόφτης παρεμβαίνει στις 8.500 rpm.

Όσον αφορά το κιβώτιο ταχυτήτων, δέχτηκε μετατροπές ώστε να έχει πιο κοντές διαδρομές και παράλληλα είναι ελαφρύτερο. Η αίσθηση που σου δίνει ο επιλογέας συνεχίζει να είναι κορυφαία και η κλιμάκωση του κιβωτίου εκμεταλλεύεται με εξαιρετικό τρόπο την δύναμη του κινητήρα.

Με την αύξηση της ιπποδύναμης το set-up της ανάρτησης δεν θα μπορούσε να παραμείνει ως έχει. Έτσι, οι Γερμανοί βελτίωσαν τις βάσεις μηχανής –που μεταβάλουν την σκληρότητα ανάλογα με τις στυλ οδήγησης- αλλά και την ανάρτηση με το σύστημα Porsche Active Suspension Management.

Τέλος, η εξωτερική εμφάνιση του γερμανικού θηρίου φέρει διακριτικές αλλαγές. Η πίσω αεροτομή είναι μεγαλύτερη όπως επίσης και οι αερογραφίες. Απλά εντυπωσιακή.

Πηγή: www.stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου