Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009

Έναν οικολογικό… κοτόγυρο παρακαλώ!


Ο γράφων βαρέθηκε επιτέλους να ακούει για φωτιές-πυρκαγιές-πύρινες γλώσσες και τα τοιαύτα. Πιστεύω το ίδιο και όσοι διαβάζετε αυτές τις γραμμές. Κάθε χρόνο από Μάιο (σχεδόν) μέχρι το Σεπτέμβρη σύσσωμο το πανελλήνιο «καμαρώνει» τα ΤΣΙΡΑΚΙΑ των ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΩΝ που κατακαίνε όλοι την χώρα για να ανοίξουν εκτάσεις… οικοδομήσιμες. Εκεί που σε λίγα χρόνια θα αναγερθούν βίλες και οικίες… στρατιωτικών όπως είδαμε τις προάλλες στον Υμηττό.

Έως πότε δηλαδή; Ναι καλά διαβάζετε το όνομα του ιστολογίου, δεν είστε ούτε σε blog της Greenpeace ούτε της WWF ούτε σε κάποιο συναφές. Είστε στον kotogyro που αποδεικνύεται και… οικολογικός από εδώ και στο εξής θα τα χώνει –ανεξαιρέτως- σε όσους το τραβάει ο οργανισμός. Περί ορέξεως… κοτόγυρος!

Η ευαισθησία προς το περιβάλλον νομίζω πως πρέπει να είναι δεδομένη. Α, να το διορθώσω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων: Δεν προστατεύουμε το περιβάλλον αλλά τον ΚΩΛΟ μας! Πολύ βασικό αυτό για να μην ξεγελιούνται μερικοί-μερικοί.

Η τραγική ειρωνεία στην όλη υπόθεση είναι οι οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (που εδώ που τα λέμε την δουλειά της κάνει) που συνιστά στους εκδρομείς να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Ή το άλλο, το πολυφορεμένο: «Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα στο δάσος»… Αν είναι έτσι πείτε στον Υπουργό Υγείας να απαγορεύσει το κάπνισμα και σε οποιαδήποτε περιοχή έχει λίγη βλάστηση. Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια αγαπητοί αναγνώστες. Και βοηθάς τον κόσμο να κόψει το κάπνισμα (άλλη π@π@ρ@ και αυτή) και είσαι σίγουρος πως δεν θα πάρει φωτιά κάποιο δάσος (γιατί οι φωτιές μπαίνουν από τα τσιγάρα).

Βάλτε μυαλό!

Ο Γράφων και ιδιοκτήτης του ευατού του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου