Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Άμυνα... γρανίτης το «κόλπο» της πρόκρισης


Το ευρωπαϊκό του κοστούμι καλείται να φορέσει απόψε ο Παναθηναϊκός που υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης (21:45 ΝΕΤ) στο πλαίσιο της φάσης των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Χενκ Τεν Κάτε επιθυμεί να κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνά του μιας και τα εκτός έδρας γκολ διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο.

Βέβαια αυτό δεν θα είναι και το ευκολότερο έργο καθότι το δίδυμο στην επίθεση των Μαδριλένων είναι πραγματικά φωτιά. Ο λόγος για τους Σέρχιο Αγκουέρο και Ντιέγο Φορλάν. Αυτό το γνωρίζει καλύτερα από όλους ο Ολλανδός τεχνικός του «τριφυλλιού» και σκέφτεται να χρίσει τον Σιμάο Μάτε Τζούνιορ κεντρικό αμυντικό ως παρτενέρ του Βύντρα για να μαρκάρουν man-to-man τους δύο εξαιρετικούς αντίπαλους επιθετικούς. Βέβαια, θα ήταν αφελές αν το έκανε αυτό χωρίς μία «σκούπα» να περιμένει ανά πάσα στιγμή να καθαρίσει το λάθος. Τον ρόλο αυτό θα λάβει ο έμπειρος Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Ελλείψει κεντρικών αμυντικών η χρησιμοποίηση του Σιμάο ως στόπερ μοιάζει τουλάχιστον λογική αν αναλογιστεί κανείς και τα αθλητικά προσόντα του Μοζαμβικανού που μπορεί να τρέχει και να μαρκάρει 90’ άκοπα.

Το λεγόμενο «χριστουγεννιάτικο δέντρο» (4-3-2-1) που χάρισε της περσινές επιτυχίες στην Ευρώπη δεν φαίνεται να αλλάζει ειδικά σε έναν τόσο σπουδαίο αγώνα. Ο Τεν Κάτε υπολογίζει πολύ στα τρία αμυντικά χαφ με σκοπό να ανακόπτει από νωρίς τις επιθετικές ορέξεις των αντιπάλων.

Το πιθανότερο σενάριο θέλει τον Γκαλίνοβιτς να διαφυλάττει το «μηδέν» κάτω από τα ελληνικά γκολπόστ, τους Μουν και Σπυρόπουλο στα άκρα της οπισθοφυλακής και τους Βύντρα και Σιμάο σε ρόλο στόπερ. Οι τριπλέτα των αμυντικών μέσων θα είναι Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης και Μάτος ενώ σε ρόλο συνδετικού κρίκου μεταξύ της μεσαίας γραμμής και της επίθεσης θα αγωνιστούν οι Καραγκούνης και Σαλπιγγίδης. Αιχμή του «πράσινου» δόρατος θα αποτελέσει ο Σισέ.

Από τους Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη και Σισέ ο Παναθηναϊκός περιμένει μεγάλη αποτελεσματικότητα. Οι ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν πρέπει να μετουσιωθούν σε γκολ διότι δεν θα είναι και αμέτρητες.

Η επίτευξη ενός γκολ σήμερα σε συνδυασμό με το απαραβίαστο της εστίας μπορούν να δώσουν στους «πράσινους» μεγάλο αβαντάζ ενόψει του επαναληπτικού στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου