Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Τα μάσησαν (τα ευρώ) και ούτε γάτα ούτε ζημιά


Νέο σκάνδαλο που έχει μπλε φόντο, βγήκε στην φως της δημοσιότητας. Ο λόγος για τον κατάλογο με τα 56 ονόματα «μεγαλοδημοσιογράφων» και το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ κανάλι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Μα, κανάλι του Υπουργείου» θα αναρωτηθείτε πολλοί εξ’ υμών. Ορθά, πολύ ορθά. Και όμως. Κανάλι-φάντασμα του οποίου η δημοσιογραφική ομάδα συμπεριελάμβανε ονόματα μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών.

Τραγική ειρωνεία: Εκατοντάδες δημοσιογράφοι παραμένουν άνεργοι και μερικοί-μερικοί «φτασμένοι» τα ‘κονομάνε από 40 μεριές. Αναλογιστείτε πόσα ακόμα δεν γνωρίζουμε. Ποιος θα φανταζόταν μέχρι εχθές πως υπάρχει τηλεοπτικό κανάλι Υπουργείου;;

Το χειρότερο όλων, για να μην το συγκεκριμενοποιήσω στα καθαυτό δημοσιογραφικά, είναι πως το «κανάλι» είναι ΔΗΜΟΣΙΟ. Εν ολίγοις το πληρώνουμε ΟΛΟΙ μας. Εσύ, ο περιπτεράς, ο οδηγός του λεωφορείου. ΟΛΟΙ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μισθοί που ελάμβαναν οι «εργαζόμενοι» σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούσαν τα 2.500 ευρώ. Καλά για τα «πρωτοκλασάτα» ονόματα δεν αξίζει καν να αναρωτηθούμε πόσα έπαιρναν.

Πόσα σκάνδαλα ακόμα; Τι να προτοθυμηθείς;; Ζαχόπουλους, Siemens (…)Ο ελληνικός λαός βαρέθηκε να ακούει για «νέες αποκαλύψεις». Άντε να έρθει και ο Χριστοφοράκος από την μακρινή και αφιλόξενη Γερμανία να κάνει κανένα μπάνιο το παλληκάρι. Συγκρίνεται τώρα το καλοκαίρι στα ελληνικά νησιά με τον μουντό καιρό του Μονάχου;

Αλλά το θέμα είναι αλλού. Ο άνθρωπος δεν θέλει να έρθει πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Δεν τον έχουν καλέσει. Να έρθει απρόσκλητος; Αγένεια! Θα έχει πολλά να πει και προτιμούν να τα πουν πιο μετά χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους και τις ενοχλητικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Με την ησυχία τους.

Μήπως κάποιος δεν τον θέλει στα πόδια του στην φετινή κρισιμότατη (προεκλογική) Έκθεση Θεσσαλονίκης;;; Ρητορική η ερώτηση. Μην ψαρώνεται.

Καλό βράδυ σε όλους και να θυμάστε: «Nα βλέπετε πολλή τηλεόραση που κρατάει τον δείκτη IQ χαμηλά».

Ο Γράφων και ιδιοκτήτης του εαυτού του

Φωτογραφίες, όπως φαίνεται και από την "αράχνη" από το fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου