Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΜΑΥΡΟ...



Τρελό μαύρο έχει να πέσει στις κάλπες την 7η Νοεμβρίου. Συνδυασμοί με παντελώς άγνωστους και άμπαλους υποψηφίους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους που δεν ξέρουν καλά-καλά ορθογραφία και ζητούν την ψήφο μας!

Μιλάμε για πολλά γέλια οι άνθρωποι! Κατά τη διάρκεια «έρευνας» για το τι θα ψηφίσω, τσέκαρα τα βιογραφικά όλων των υποψηφίων σε Νίκαια-Ρέντη. Συμπέρασμα; ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!
Πρόσωπα άσχετα με την Αυτοδιοίκηση με βιογραφικά για τα πανηγύρια, ζητούν την ψήφο μας. Για ποιο λόγο κατεβαίνουν; Για να μπουν στο μάτι της γειτόνισσας εάν και εφόσον σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και εκλεγούν;

Άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει «Καλλικράτης», τι σημαίνει διαχείριση της κρίσης, τι σημαίνει καθεστώς επιτήρησης για το Δήμο Νίκαιας! Αλλά τι ζητάω και εγώ; Εδώ στα βιογραφικά τους κάνουν 100 ορθογραφικά λάθη! Ας υποθέσουμε πως οι ίδιοι δεν γνωρίζουν ορθογραφία, αυτοί που ανήρτησαν τα βιογραφικά τους στην επίσημη ιστοσελίδα ανήκουν στην ίδια κατηγορία;
Το εξαγόμενο από την mini «έρευνα» στα ψηφοδέλτια των δύο κορυφαίων συνδυασμών για το Δήμο Νίκαιας-Ρέντη είναι πως οι παρατάξεις ήθελαν με οποιοδήποτε τρόπο να «κλείσουν» τον μέγιστο δυνατό αριθμό υποψηφίων για να τσεπώσουν μερικά ψηφαλάκια παραπάνω. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση! 

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι στη νέα πόλη Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη (πάνω από 120.000 κάτοικοι…) υπάρχουν 1-2 αξιόλογες προσωπικότητες! Είναι άτοπο! Προφανώς, οι συνδυασμοί έφαγαν τρελό άκυρο από πολίτες που έχουν γυρίσει την πλάτη τους στο σάπιο πολιτικό σύστημα και κατέφυγαν σε λύσεις… «κυρά Σούλας»!
Υ.Γ.: Οι παραπάνω διαπιστώσεις δεν είναι κοινά αποδεκτές και αποτελούν άποψη του γράφοντος. Ωστόσο, ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει του (γραπτού) λόγου το αληθές με μία αναζήτηση μέσω του Google και των επίσημων ιστοσελίδων των παρατάξεων. 

Υ.Γ.2: Πριν φτάσετε στην κάλπη, ερευνήστε ποιους υποψηφίους θα «σταυρώσετε» και, προς Θεού, μην παίξετε «τζόκερ». Ψηφίστε αυτούς που κατά την άποψή σας είναι πιο ικανοί να διαχειριστούν τη νέα τάξη πραγμάτων που επιφέρει στην Αυτοδιοίκηση ο «Καλλικράτης» σε συνάρτηση με τη γενικότερη οικονομική δυσμένεια.  

Υ.Γ.3: Για να μαθαίνουμε και πέντε πράγματα: Τι σημαίνει «ρίχνω μαύρο»; Τα πρώτα ψηφοδέλτια χρησιμοποιήθηκαν στις Δημοτικές εκλογές του 1914. Μέχρι τότε σε κάθε εκλογικό τμήμα υπήρχαν τόσες κάλπες όσοι υποψήφιοι. Η κάθε κάλπη χωριζόταν εσωτερικά σε δύο μέρη που αντιστοιχούσαν, εξωτερικά, σε δύο χρώματα, το άσπρο (θετική ψήφος) και το μαύρο (αρνητική ψήφος). Απ εδώ και η φράση “τον μαύρισαν”…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου