Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Φωτογραφίες απο την πορεία στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της επετείου για τη 17η Νοέμβρη


Πηγή: troktiko


Έναν επετειακό και επίκαιρο (κοτόγυρο) παρακαλώ...



@ Καιρό έχουμε να επικοινωνήσουμε μέσω του blog αγαπητοί αναγνώστες. Επί τη ευκαιρία χαίρομαι πολύ που θα έχω έστω και μία σύντομη επαφή μαζί σας
@ Δυστυχώς ο φόρτος εργασίας δεν μου επιτρέπει να τα λέμε πιο συχνά αλλά να ξέρετε πως όταν οι περιστάσεις το επιτρέπουν θα είμαι εδώ για να σχολιάζω και να καυτηριάζω τα κακώς κείμενα
@ Επικαιρότητα: Σύλληψη Ριζάι μετά της… συζύγου του, επέτειος της 17ης Νοέμβρη , Αντόνιο Ντε Νίγκρις, Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, κόντρα Μάκη-Μπακογιάννη-Βενιζέλου
@ Πιάσαμε και τον Ριζάι με τη Σούλα. Ζευγάρι εκτός αλλά και εντός φυλακής; Σε λίγο θα κάνουν πατέντα ανάλογη της TV περσόνας, και θα παντρευτούν στη φυλακή για να βλέπονται. Ρε τι τραβάμε…
@ Αλλά το καλό που σας θέλω κ.κ. κομάντα της ελληνικής Αστυνομίας πιάστε και τον Παλιο-κωστή μην φύγει μόνο του το παλληκάρι (Ριζάι) την επόμενη φορά και χαλάσει το γούρι! Αλλά τώρα να δω ποιος θα του κανονίσει την έξοδο αφού πιάσανε και την Μάτα-Χάρι (Σούλα-προτιμώ το Μάτα-Χάρι εκπέμπει κύρος(!)). Μήπως να μείνει έξω ο Παλαιοκώστας να κανονίσει τα τυπικά με τα ελικόπτερα;; Να ξεχρεώσει κιόλας από τη Σούλα… Να έρθει το σκορ στο 1-1 βρε αδερφέ…
@ Τώρα που είπα 1-1, αν έρθει ισοπαλία στο Ντόνετσκ και δεν είναι 0-0 αγαπητοί φίλοι δημοσιογράφοι κόψτε τη γκρίνια με τον Ρεχάγκελ και τα εκπληκτικά «τι σχήμα έπρεπε να παίξει» και «έπρεπε να βάλει εκείνον ή τον άλλο». Αν στο ΟΑΚΑ έβαζε φουλ επίθεση και εισέπραττε έστω και ένα τεμάχιο τώρα θα ετοιμάζατε κρεμάλες και θα ακονίζατε τα τσεκούρια στην Ομόνοια.  Στο κάτω-κάτω αν γνωρίζατε καλύτερα από τακτική δεν θα αρθρογραφούσατε με το τζινάκι σας πίσω από το γραφείο αλλά θα φορούσατε αθλητική φόρμα και θα τρέχατε στις προπονήσεις.
@ Ομόνοιαà Κέντρο Αθήνας-à17 Νοέμβρη… Ένα τρίπτυχο «φωτιά» για τα ελληνικά δεδομένα! «Άντε να δούμε τι θα δούμε πάλι» και αύριο (ή μάλλον σήμερα μιας έχει παρέλθει η 12 βραδινή).  Ένα τρίπτυχο που το έχουμε καμαρώσει πολλές φορές στο παρελθόν.
@ Κατά 99%, όπως ο παροιμιώδης Μάρτης από την ‘Σαρακοστή, δεν θα λείψουν οι αγαπητοί και συμπαθέστατοι (αν θέλετε) αντιεξουσιαστές που θα φροντίσουν να μετατρέψουν σε πεδίο μάχης το Κέντρο της Αθήνας μίας από τις ωραιότερες και πιο οικείες επετείους στην σύγχρονη ελληνική ιστορία.
@ Βρε τι εγκεφαλικό του ήρθε του Μπένυ; Έφαγε «σφαλιάρα» από δημοσίευμα του Veto και ψάχνει να βρει από πού να πιαστεί. Άντε να πούμε για τον κ. Κιολεϊδη αγαπητέ κ. Ευάγγελε και τι θα βγει; Καταδικάστηκε ή όχι ο πατέρας σας κ. Βασίλειος Βενιζέλος; Αφού δεν κάνετε καν τον κόπο να το σχολιάσετε στο κείμενο-απάντησή σας στο Veto σημαίνει πως το αποδέχεστε!
@ Τώρα αν ο Μάκης έχει πάρε-δώσε με τον προαναφερθέντα κύριο τι έχει να μας πει;
@ Σχετικά με το κείμενο του VetoMag, για την Ντόρα Μπακογιάννη, θεωρώ πως, ήταν τραβηγμένο. Κατά την άποψή μου, υπάγεται περισσότερο στη σφαίρα του κιτρινισμού παρά στου «ευχάριστου κειμένου» που θα ήθελε να περάσει ο συντάκτης.
@ Αλλά, αν θέλετε, για να πιάσει ένα έντυπο πρέπει να τραβήξει και την προσοχή. Θετικά ή αρνητικά δεν έχει σημασία. Πιστέψτε με, το Veto τα καταφέρνει μία χαρά σε αυτό το σκέλος.
@ Πάμε και στον Αντόνιο Ντε Νίγκρις. Δεν θα κάνω τον συνήγορο του διαβόλου, όπως συνήθως, και να σχολιάσω «το τι και το πώς» θα κλείσω με το απλό και ταπεινό: Adios Amigo
@ Με το καλό να πάμε αύριο στις πορείες και πάντα με σύνεση. Δεν μας φταίει ο «κακός μπάτσος» πάντα. Παντού υπάρχει (και ένας μύθος) αλλά και ο σωστός εργαζόμενος. Είτε λέγεται Αστυνομικός, είτε δημοσιογράφος, είτε αυτοκινητιστής, είτε μπακάλης (με πάσα συμπάθεια προς τους τελευταίους).
@ Και να θυμάστε, να βλέπετε πολλή τηλεόραση που κρατάει τον δείκτη νοημοσύνης χαμηλά
Ο Γράφων και ιδιοκτήτης του εαυτού του

Μεγάλη ψηφοφορία stifora.gr για τον επόμενο Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας


Η ηλεκτρονική εφημερίδα stifora.gr διενεργεί μεγάλη διαδικτυακή ψηφοφορία για το ποιος θα είναι ο επόμενος Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Ψωμιάδης βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές της 29ης Νοεμβρίου.

Η ψηφοφορία θα λήξει την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009 στις 23.59 και τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στην ηλεκτρονική εφημερίδα stifora.gr την επόμενη ημέρα.

Έχεις δικαίωμα μίας και μοναδικής ψήφου.

Για να συμμετέχεις κι εσύ με την ψήφο σου στη μεγαλύτερη διαδικτυακή ψηφοφορία για τον επόμενο Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας πάτα εδώ.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Αντίο στον δικό τους άνθρωπο

Συγκλονισμένος ο ποδοσφαιρικός κόσμος από τον θάνατο του Αντόνιο Ντε Νίγκρις. Πλήθος κόσμου, αλλά και οι συμπαίκτες του στη Λάρισα, λένε το δικό τους αντίο, σε ειδικό χώρο που διαμορφώθηκε έξω από το γήπεδο της ομάδας.

Ο 31 ετών ποδοσφαιριστής άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Δευτέρας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ, για τα ακριβή αίτια θανάτου, διενεργείται νεκροψία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και σύμφωνα με το πρώτο ανακοινωθέν, οι ενδείξεις οδηγούν σε παθολογικά αίτια του καρδιοπνευμονικού συστήματος.

«Μασκοφόροι» για την πρόκριση!

 
Οι διεθνείς μας έφτασαν στην Ουκρανία, για τη ρεβάνς των μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και κατά την αποβίβασή τους φορούσαν προστατευτικές μάσκες… Ο ιός της γρίπης έχει «χτυπήσει» ορισμένες περιοχές της χώρας και προκειμένου να μην συμβεί κάποιο απρόοπτο ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ προτίμησαν να λάβουν τα μέτρα τους. Να σημειωθεί ότι οι μάσκες βγήκαν μόνο στον έλεγχο του διαβατηρίου.

Το χρονικό της σύλληψης Ριζάι


Σήμερα, στις 07:10 το πρωί συνελήφθη από τους άνδρες της Ασφάλειας, ο διαβόητος συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα, Αλκέτ Ριζάι μαζί με την «Σούλα», τη γυναίκα που βοήθησε τους δύο κακοποιούς να πραγματοποιήσουν τις κινηματογραφικές αποδράσεις τους. Ένα από τα πλέον επικίνδυνα δίδυμα της σύγχρονης ιστορίας του τόπου.

Η σύλληψη του ζευγαριού ήταν οργανωμένη και οι Αρχές παρακολουθούσαν το σπίτι που διέμενε τις τελευταίες δύο ημέρες, ο Ριζάι, στο Μαραθώνα. Η εισβολή των ΕΚΑΜ με τη συμβολή Αστυνομικών πραγματοποιήθηκε στις 07:10 και έπιασαν κυριολεκτικά στον ύπνο τον καταζητούμενο και τους άλλους τρεις ενοίκους. Επικεφαλής του συντονισμού ήταν ο υπαρχηγός Ιωάννης Ραχοβίτσας, μετείχαν 25 άνδρες των ΕΚΑΜ και μεγάλη δύναμη της Ασφάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ριζάι κουβαλούσε «πάνω του» ένα Καλάσνικοφ, ένα scorpion, ένα πιστόλι zastava, ένα ημιαυτόματο ρωσικής προέλευσης και χειροβομβίδες. Μαζί με τον Ριζάι και τη φίλη του, συνελήφθη και ένα ακόμα ζευγάρι που διέμεναν μαζί. Εκτιμάται πως ο Ριζάι με τη Σούλα διέμεναν στη σοφίτα του σπιτιού.

Μαζί με το δίδυμο «Σούλα»-Ριζάι συνελήφθη και ένα ζευγάρι Αλβανών που σύμφωνα με πληροφορίες τους βοηθούσε να βρίσκουν σπίτια, αυτοκίνητα αλλά και να μένουν μακριά από τον κοινωνικό περίγυρο.


Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην Ασφάλεια Αττικής, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται εξερεύνηση του κρησφύγετου για τη συλλογή στοιχείων.


Αξίζει να υπογραμμιστεί πως για την σύλληψή τους, συμμετείχαν 58 αστυνομικοί -οι 28 από την ΕΚΑΜ και οι 30 από την Ασφάλεια που περικύκλωσαν το σπίτι. Ακολούθησε διάλογος-διαπραγμάτευση με τον Ριζάι:

Αστυνομικοί: «Είστε περικυκλωμένοι βγείτε έξω»

Ριζάι: «Δεν σας εμπιστεύομαι».

Μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν περίπου μισή ώρα, με τον Ριζάι να απειλεί να 
αυτοκτονήσει, τελικά πείστηκαν ότι δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής και παραδόθηκαν.

«Εντάξει παιδιά έληξε» φώναξε ο Ριζάι στους αστυνομικούς και βγήκε έξω.

Μάλιστα, πληροφορίες της ηλεκτρονική μας εφημερίδας stifora.gr θέλουν τον επικίνδυνο κακοποιό, κατά την έξοδό του, να αναφωνεί κοιτώντας έναν Αστυνομικό: «Πάλι εσύ»; Προφανώς είχαν ειδωθεί αρκετές φορές…

Μάλιστα, εκτιμάται πως το τηλεφώνημα που έκανε η «Σούλα» στη μητέρα της οδήγησε τους άνδρες της Ασφάλειας στο σπίτι στο Γραμματικό. Σε αυτό βοήθησε η ΕΥΠ που παρακολουθούσε τις συνδιαλέξεις της οικογένειας της –κατά κόσμον- Ασπασίας.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Δικόπουλο, διοικητή της Ασφάλειας Αττικής, το ζευγάρι, εκτός των άλλων είχε «επιλέξει» για τις μετακινήσεις του ένα Smart αλλά και μία θωρακισμένη Mercedes. Το Smart είναι αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία δίπλα από την μισθωμένη μεζονέτα και άνηκε στην Bank National de Paris. Αξίζει να σημειωθεί πως αμφότερα τα οχήματα έφεραν καινούριους αριθμούς κυκλοφορίας. Οι αριθμοί είναι ΙΗΕ 7028 και ΙΗΧ 8141 για το Smart και τη Mercedes αντίστοιχα.




Θα σας γεννηθεί η απορία: «Πώς έφτασαν στο Γραμματικό». Η απάντηση είναι πως η Σούλα τηλεφώνησε στην ιδιοκτήτρια του σπιτιού, Μαργαρίτα Μελά και ενημέρωσε πως θέλει να δει το σπίτι. Εντός ολίγου μετέβη η ίδια και ο Ριζάι και αφού περιηγήθηκαν στους χώρους αποφάσισαν να το νοικιάσουν.

Προφανώς, η κ. Μελά δεν αντιλήφθηκε ποιους έβαζε στο σπίτι της. Η Σούλα συστήθηκε ως «Χριστίνα Πετρίδη» ενώ παρουσίασε τον Ριζάι ως εξάδερφό της που έμενε χρόνια στη Γερμανία. Για να δικαιολογήσει το γεγονός πως μένει με τον ξάδερφό της και όχι με το σύζυγό της υποστήριξε πως έπρεπε να μείνει στην Αθήνα όπου διατηρούν καταστήματα ενδυμάτων.

Εν συνεχεία, όπως είναι φυσικό, η ιδιοκτήτρια ζήτησε τον ΑΦΜ για να προχωρήσουν οι διαδικασίες με την υπογραφή του συμβολαίου. Ωστόσο, «Μάτα-Χάρι» ζήτησε να το φέρει δύο μέρες αργότερα μιας και δεν το είχε μαζί της.

Την περασμένη Παρασκευή το «ζεύγος» μετέβη στο σπίτι της κας Μελά όπου παρέδωσε 1.200 ευρώ στον σύζυγό της και το Σάββατο ξεκίνησε η μετακόμιση.

Άλλη μία ερώτηση είναι «Ποια είναι η Σούλα»; Το όνομά της είναι Ασπασία, είναι σύντροφος του Ριζάι και αποτελεί με διαφορά το πρόσωπο-κλειδί της ιστορίας. Μία σύγχρονη Μάτα-χάρι.

Ήταν αυτή που εμφανίστηκε ως επιχειρηματίας, ονόματι Αλεξάντροβα, και κατάφερε να ενοικιάσει το περιβόητο ελικόπτερο με το οποίο διέφυγαν (τη δεύτερη φορά) ο Παλαιοκώστας και ο στενός του συνεργάτης του ευφυούς κακοποιού αλλά και σύντροφός της.

Οι, μέχρι στιγμής, εκτιμήσεις θέλουν τη Σούλα ως αλλοδαπή πιθανότατα αλβανικής καταγωγής.


stifora.gr

Ντόρα και Βενιζέλος μηνύουν το «Veto»


Eντονη ήταν η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη σε άρθρο της στήλης «στον ψυχαναλυτή», του περιοδικού «Vetomag», με τίτλο «Η Ντόρα Μπακογιάννη στο ντιβάνι». Ανάλογες ήταν και οι αντιδράσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, σε δημοσίευμα του «Veto» σχετικά με δραστηριότητες του πατέρα του.

Και οι δύο απειλούν ότι θα προσφύγουν στην Δικαιοσύνη, ιδιαίτερα η κ. Μπακογιάννη η οποία σύμφωνα με ανακοίνωσή της θα προσφύγει και στην ΕΣΗΕΑ.

Παραθέτουμε τα πλήρη κείμενα που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα το «Veto» της Κυριακής 15 Νοεμβρίου 2009, καθώς και τις ανακοινώσεις της κ. Μπακογιάννη και του κ. Βενιζέλου, ώστε οι αναγνώστες της ηλεκτρονικής εφημερίδας zougla.gr να έχουν πλήρη εικόνα και για να εξάγουν τα δικά τους συμπεράσματα για τους λόγους που ώθησαν τους δύο πολιτικούς να αμφισβητήσουν το δικαίωμα στην ελευθεροτυπία.

Διαβάστε το άρθρο που προκάλεσε την μήνη της υποψήφιας προέδρου της ΝΔ: