Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΦΩΤΟ: Ο Σταύρος Μαρίνης στη ΓΑΔΑ


Η φωτογραφία είναι από τη σύλληψη του δημοσιογράφου, Σταύρου Μαρίνη, τον περασμένο Αύγουστο. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το link:

http://stavros-marinis.blogspot.com/2009/08/blog-post_2034.html

Το νικητήριο γκολ του Σαλπιγγίδη στο ΟΑΚΑ

Καταθέσεις με φόντο το οπλοστάσιο στο Λαιμό


Τέσσερις χειροβομβίδες, πυροσωλήνες εκτόξευσης βλημάτων και πολλά φυσίγγια εντοπίστηκαν από την Αστυνομία με τη συνδρομή βατραχανθρώπων του Λιμενικού κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο Λαιμό Βουλιαγμένης. Αξίζει να σημειωθεί πως οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε επί τόπου ελεγχόμενη έκρηξη μίας χειροβομβίδας μιας και η επικινδυνότητά της το επέβαλε. 

Εντός της ημέρας αναμένεται το αποτέλεσμα των εργαστηριακών εξετάσεων ώστε να εξακριβωθεί αν σχετίζονται με τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Οι καταθέσεις

Όσον αφορά τις καταθέσεις, ο Εμμανουήλ Γιόσπας στράφηκε «κατά των των ψευτοεπαναστατικών κινήσεων»: «Είμαι κατά των τυφλών χτυπημάτων που μπορεί να έχουν θύματα καθημερινούς, απλούς και ανυποψίαστους ανθρώπους και αν ποτέ υπέπεπτε στην αντίληψή μου ότι αυτό συνέβαινε στην οικία του ξαδέλφου μου, θα έκοβα επικοινωνία μαζί του, δεν θα ρίσκαρα τη ζωή μου, θα του εξηγούσα ότι χρειάζεται επανάσταση, αλλά όχι με αυτό τον τρόπο».

Όταν ο νεαρός εισήλθε εκ νέου στο ανακριτικό γραφείο ανέφερε πως ο Χαρ. Χατζημιχελάκης, εγκαταστάθηκε στο ισόγειο το Μάιο του 2009 ενώ ονομάτισε μέλη της «παρέας» που ακόμα δεν έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.

Από την πλευρά της η Μυρτώ Παντέλογλου ανέφερε: «Δεν έχω καμία σχέση με τρομοκρατική οργάνωση», υποστηρίζει και περιγράφει με λεπτομέρεια τις κινήσεις της τις τελευταίες ημέρες πριν από τη σύλληψή της. «Στο ισόγειο έμενε ο Χατζημιχελάκης. Ποτέ δεν έχω πάει εκεί μόνη μου. 

Μόνη μου σχέση είναι ο ερωτικός δεσμός με τον Παν. Γιόσπα, με τον οποίο έμενα στον πρώτο όροφο με τη μάνα του». 

Στη δεύτερη προανακριτική απολογία της δήλωσε πως γνωιρίστηκε με τον Γιόσπα μέσω κοινής τους φίλης την οποία κατονομάζει. Επίσης, ισχυρίστηκε πως στο ισόγειο διέμενε ένας ακόμα άνδρας για τον οποίο έχει εκδοθεί ήδη ένταλμα σύλληψης. 

Την ίδια ώρα, δεν παρέλειψε να αναφέρει ονόματα ατόμων που επισκέπτονταν το σπίτι εκ των οποίων ορισμένα δεν είχαν καν ακουστεί. Μάλιστα, σκιαγράφησε το προφίλ ενός εκ των επισκεπτών τον οποίο περιγράφει ως σγουρομάλη, καστανό, που πιάνει τα μαλλιά του με λάστιχο ενώ έχει ύψος 1,75 μέτρα, περίπου παχουλός, ηλικίας έως 30 χρόνων.

Τέλος, υποστήριξε πως δεν είδε κανέναν να πετάει ο,τιδήποτε στον κάδο αποριμμάτων. Υπενθυμίζουμε πως η Αστυνομία είχε εντοπίσει σακούλες σε σκουπιδιών εξαρτήματα εφάμιλα  με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού. 

Όσον αφορά τον Χαράλαμπο Χατζημιχελάκη, ο νεαρός αρνείται όλες τις κατηγορίες ενώ υποστηρίζει πως: «επιθυμώ να απολογηθώ ενώπιον του ανακριτή, αφού λάβω γνώση των στοιχείων της δικογραφίας». 

Στην δεύτερη κατάθεσή του, συμπλήρωσε: «Άρχισαν να με επισκέπτονται σταδιακά διάφοροι φίλοι, τους οποίους δεν επιθυμώ να κατονομάσω. Εφυγαν περίπου στις 3.30 το βράδυ. Πριν από τις 17.50 την ίδια μέρα αποχώρησα από την οικία μου, όμως ουδείς παρέμεινε εντός του διαμερίσματός μου και κλείδωσα την πόρτα της εισόδου».

Ακόμα δήλωσε: «Από τον Μάιο άρχισα να χρησιμοποιώ το ισόγειο, όπου διαμένω μόνος μου και κανείς άλλος δεν έχει κλειδιά» και δήλωσε «κατηγορηματικά ότι δεν πέταξα σκουπίδια στις 18.15 της 21ης/09/09 στον κάδο απορριμμάτων, διότι απουσίαζα, καθώς βρισκόμουν σε προπόνηση πολεμικής τέχνης».

Τέλος, ο Παν. Μασούρας υποστήριξε πως είχε φιλική σχέση με τον Χατζημιχελάκη και τον Γιόσπα αλλά δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του προσάπονται.

Αθλητικές...























Εφημερίδες...























Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΕΚ-ΠΑΟ 0-1 (τελικό)


Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα του Henk Ten Cate επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και διατήρησε το απόλυτο των νικών στο φετινό πρωτάθλημα, αφού έφτασε τους 15 βαθμούς.

Αντίθετα, η ΑΕΚ έμεινε στους 7 βαθμούς, οκτώ ολόκληρους πίσω από τους «πράσινους».

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 48’ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

zougla.gr

Μεγάλη ανατροπή για τον Αστέρα 2-1 τον Λεβαδειακό

Στείρος ο... κάμπος! ΑΕΛ-Γιάννενα 0-0

Καβάλα-Ηρακλής 1-0

Από μοιραίος... ωραίος ο Αμπρέου! 1-0 ο Άρης την Ξάνθη στο 93'!

"Άσφαιροι" ΠΑΟΚ και Ατρόμητος στο Περιστέρι

To βίντεο του Παγκρητίου-Μεγάλη νίκη του Εργοτέλη

To φιλμ του Καραϊσκάκη

Ο συνοδός ειδικός φρουρός, Βασίλης Σαραλιώτης μιλάει για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα


Σαραλιώτης: "Είμαι αναλώσιμο είδος για την αστυνομία. Δεν με βλέπουν ως άνθρωπο αλλά ως μέσο επικοινωνίας με την κοινωνία και με χρησιμοποιούν ανάλογα με την περίσταση. Πολλοί είναι αυτοί που νομίζουν ότι έχω βγει από τη φυλακή. Είναι ψέμα. Κλείνω δέκα μήνες μέσα και η πολιτεία με έχει πετάξει σαν ένα κομμάτι κρέας στον δρόμο. Θύμα με κατέστησαν οι συνάδελφοί μου και οι εισαγγελείς. Όχι οι κουκουλοφόροι.» δηλώνει ο Σαραλιωτης.

Ο Βασίλης Σαραλιωτης συνεχίζει με τη μαρτυρία του. «Ήταν του Αγίου Νικολάου. Μισή ώρα προτού σχολάσουμε. Είχα ρεπό, αλλά μου το ανακάλεσε ο προϊστάμενος. Πηγαίναμε σε σήμα του κέντρου με το περιπολικό και μας επιτέθηκαν. Οδηγούσε ο Κορκονέας. Όταν οδηγεί ο συνάδελφός σου δεν μπορείς εσύ ούτε να σταματήσεις, ούτε να φύγεις. Εκείνος παίρνει την ευθύνη να σταματήσει το όχημα και να κάνει ό,τι θέλει να κάνει. Ούτε να του κάνεις υποδείξεις μπορείς για το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο θεώρησαν κάποιοι να παρέμβεις σε τέτοιες καταστάσεις πάνω στην ένταση. Δεν μπορούσα με τίποτα να φανταστώ ότι θα είχε αυτή την εξέλιξη. Γιατί αν το γνώριζα, δεν θα το έκανα. Δεν θα ήμουν παρών. Εαν τον έβλεπα να έχει θολώσει και πήγαινε το μυαλό μου ότι θα κάνει τέτοια ενέργεια, θα τον είχα προτρέψει. Αλλα δεν κατάλαβα τι σκεφτόταν. Δεν μου έδειξε τίποτα μέχρι τη στιγμή που πυροβόλησε».

Είσαι όντως θύμα;

Ασφαλώς ναι. Ήμασταν δύο αστυνομικοί σε περιπολία. Ο ένας έκανε μια πράξη. Από εκεί και πέρα, πρέπει να πληρώσει αυτός. Αυτός έφυγε μπροστά και εγώ έπρεπε να τον ακολουθήσω. Ήταν θέμα καθαρά δεοντολογίας και συναδελφικότητας. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα να ξέρω ότι ο Κορκονέας θα βγάλει το πιστόλι και θα πυροβολήσει. Αυτό είναι αδιανόητο να μου το καταλογίζουν. Είναι απίστευτο. Δεν είχα συζητήσει μαζί του. Δεν μου είχε δώσει καμία ένδειξη. Περίμενα να αντιδράσει στο περιστατικό όπως αντιδρούμε συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις στα Εξάρχεια. Σε κάθε περιστατικό αντιδράς με την ανάλογη σοβαρότητα. Το αν είχαμε χρόνο να αντιδράσουμε μέχρι να ανασυνταχθεί η διμοιρία, θεωρώ ότι τον είχαμε. Από εκεί και πέρα μέχρι να πυροβολήσει και να γίνει ότι έγινε, ήταν μεγάλη απόσταση.»

Την πρώτη φορά κατεβήκατε με προτροπή του Κορκονέα;

«Όταν τον βλέπεις να κατεβαίνει αναγκάζεσαι να ακολουθήσεις. Δεν μου είπε πάμε. Τον ακολούθησα. Και τη δεύτερη φορά μέσα στην ένταση δεν μιλήσαμε».

Γιατί τον ακολούθησες;

Αυτή ήταν η δουλειά μου. Αυτό έπρεπε να κάνω. Αυτές είναι οι εντολές. Να μην αφήνεις το συνάδελφό μόνο του. Να περιπολούμε σε δυάδες. Αν τον άφηνα μόνο του και πήγαινε και σκοτωνόταν αυτός, τι θα μου λέγανε μετά στην αστυνομία; Θα είχα αφήσει ένα συνάδελφο μόνο του. Απροστάτευτο. Και δεν θα είχα το θάρρος να κοιτάξω κανέναν στα μάτια.

Το βίντεο που τραβήχτηκε από το μπαλκόνι και θεωρήθηκε ότι πυροβολείς πως το σχολιάζεις;

Αυτό που φάνηκε στη τηλεόραση δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Εγώ ήθελα να προστατεύσω τον συνάδελφό μου. Επειδή προπορευόταν και εγώ δεν ήξερα τι ήθελε να κάνει, δικές του σκέψεις ήταν, το μυαλό το δικό του ήταν. Είχαμε λάβει εντολή να απεμπλακούμε. Η εντολή όμως μέχρι να γίνει πράξη θέλει ώρα. Εμείς ήμασταν εκεί, δεν ήταν το κέντρο που δίνει εντολές. Εμείς πήγαμε εκεί τη δεύτερη φορά προληπτικά. Όταν ξέραμε ότι γινόταν συχνά επιθέσεις στη διμοιρία και ξέραμε ότι συνάδελφοί μας έχουν χτυπηθεί κατά καιρούς, θεωρήσαμε ότι είχαμε τον χρόνο και το περιθώριο να τους καθυστερήσουμε μέχρι να ανασυνταχθεί η διμοιρία.

Σχόλιο: Ο εν λόγω ειδικός φρουρός την έβγαλε... "λάδι" από τα media. Επειδή χθες το βράδυ είχα μία κατ'ιδίαν συνομιλία με ειδικό φρουρό από το Α.Τ. Εξαρχείων, το ότι ακολούθησε τον Κορκονέα ήταν "μεγάλη μαλακία", όπως ανέφερε. Όπως μου υπογράμμισε ο άνδρας των ΜΑΤ "Εκεί που βλέπεις ότι ο συνάδελφος σου θολώνει, του τραβάς δύο καρπαζιές να συνέλθει... Πολλές φορές το αίμα σου βράζει αλλά πάντα ο διπλανός σου σε επαναφέρει...". 

Συνεπώς, ο εν λόγω κύριος, που πάει να το παίξει θύμα, θα πρέπει να αφήσει τα... "προβλεπέ" (ότι έπρεπε να ακολουθήσει και μαλακίες) και να κόψει τις μπαρούφες. Πάνω απ'όλα είμαστε άνθρωποι. Αν είστε ζώο κύριε Σαραλιώτη να αλλάξετε επάγγελμα αλλά πλέον... σας έχουν αλλάξει ήδη! Αν θέλετε να είστε θηριοδαμαστής να πάτε σε τσίρκο. Γιατί αλλιώς θα μετατρέψετε, εσείς και οι ομοίοι σας, σε τσίρκο την ΕΛ.ΑΣ.


Νομίζω πως αυτό τα λέει όλα... Δεν είναι όλοι οι Αστυνομικοί ΚΩΛΑΘΡΩΠΟΙ. Μέσα στις επόμενες ημέρες, μέσω του blog θα σας δοθούν περισσότερες πληροφορίες από το Α.Τ. Εξαρχείων.

Το βίντεο της γιάφκας του Χαλανδρίου!

Ανθρωποκυνηγητό από την Αντιτρομοκρατική για 25 χρονο

25χρονος ο οποίος είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους "πυρήνες της φωτιάς" και άλλες οργανώσεις. Διαφεύγει κάπου στην επαρχία και η αντιτρομοκρατική έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τον βρει. Ήταν ένας από τους ανθρώπους που συνδέεται με τη γιάφκα και μετά την σύλληψη των νεαρών από την αστυνομία, έχει εξαφανιστεί.

troktiko

"Δεν μπορώ να δεχτώ την λέξη γιάφκα"

Σοκαρισμένη μίλησε στον Πέτρο Καρσιώτη στο δελτίο του ΑLPHA η μάνα (κα Χατζημιχελάκη) του ενός απο τους συλληφθέντες.

"Είναι το πατρικό μου σπίτι, ζω 50 χρόνια και δεν μπορώ να δεχτώ την λέξη γιάφκα για το πατρικό μου. Είναι σαν να ζω 50 χρόνια σε μια γιάφκα, δεν το δέχομαι αυτό το πράγμα"

troktiko

Πλάνα από τη γιάφκα του Χαλανδρίου-Δείτε τις φωτογραφίες!


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Αποτελέσματα και Βαθμολογία Β' εθνικής




Αποτελέσματα Β' Εθνικής

Παρασκευή 25/9

Δόξα Δράμας-Πιερικός 2-1

Σάββατο 26/9

Καλαμάτα-ΟΦΗ 1-1

Κυριακή 27/9 (16:00)

Αγροτικός Αστέρας-Διαγόρας 1-0
Ολυμπιακός Βόλου-Ηλιούπολη 3-2
Ιωνικός-Παναιτωλικός 1-1
Πανσερραϊκός-Εθνικός Αστέρας 2-1
Ρόδος-Αιγάλεω 3-0
Αναγέννηση Καρδίτσας-Εθνικός 0-0

Δευτέρα 28/9

Θρασύβουλος-Κέρκυρα (18:00, ΕΤ3)

*Για βαθμολογία κάντε κλικ στη φωτογραφία για να μεγαλώσει.

«Ανασαίνει» ο Ιωνικός



Εμφάνιση που παρέπεμπε σε ομάδα Γ’ Εθνικής κατηγορίας πραγματοποίησε ο Ιωνικός ανά διαστήματα στον αγώνα κόντρα στον Παναιτωλικό στο γήπεδο της Νεάπολης. Τελικό σκορ 1-1 και πολλή μουρμούρα από τους Νικαιώτες φιλάθλους.

Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 23’ με τον Χάτζιτς και κάπου άρχισε να χάνεται η μπάλα. Ο Ιωνικός προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει τις ευκαιρίες του σε γκολ.

Αυτό άρχισε να φέρνει «μανούρα» στην κερκίδα των φίλων του Ιωνικού που αποδοκίμασαν για άλλη μία φορά το Χρήστο Κανελλάκη. Η εικόνα του Ιωνικού σε γενικές γραμμές ήταν κακή με κάποια ξεσπάσματα. Σε ένα από αυτά, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε να πετύχει το πρώτο του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τον πρώτο βαθμό.

Αν οι Νεαπολιώτες έχαναν τον αγώνα έμπαιναν αμέσως σε «περιπέτειες». Το γκολ του Μπέριος έφερε προσωρινή ανακούφιση στην κερκίδα που μοιάζει αποδεκατισμένη μετά από τα συνεχή ατυχή αποτελέσματα.

Ο Ιωνικός παραμένει ουραγός στην βαθμολογία και θα χρειαστεί πολλά θαύματα για να παραμείνει στην κατηγορία. Χαρακτηριστική ήταν η κίνηση του τερματοφύλακα Χρήστου Πουρή. Ο νεαρός μετά την επίτευξη του γκολ γύρισε προς τους λιγοστούς οπαδούς της ομάδας του που βρίσκονταν πίσω του και φώναξε: «Εμείς και εσείς μείναμε…». Το τι εννοούσε ο φιλότιμος Έλληνας κίπερ… Μάλλον ότι η ομάδα χρειάζεται την ενίσχυση της εξέδρας.

Αλλά αν συνεχίσει ο Κανελλάκης να βάζει 15 ευρώ το εισιτήριο στην θύρα 3 μάλλον δεν θα γίνει πραγματικότητα αυτό που θα επιθυμούσε ο Πουρής και ο κάθε παίκτης της ομάδας της Νεάπολης.

Σχόλιο: «Το ότι πήραμε το βαθμό της ισοπαλίας είναι τυχαίο. Δεν θα είμαστε πάντα τυχεροί. Κανελλάκη πάρε δρόμο. Δεν σε χωράει άλλο».

Εκτοξευτές, χειροβομβίδες και σφαίρες βρέθηκαν στη Βουλιαγμένη






Επιχείρηση της Αστυνομίας με τη συνδρομή βατραχανθρώπων του λιμενικού βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο Λαιμό Βουλιαγμένης.  Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί κρυμμένες σε εσοχή βράχων, τέσσερις χειροβομβίδες, πυροσωλήνες εκτόξευσης βλημάτων και πολλά φυσίγγια. Λόγω της επικινδυνότητας της μιας χειροβομβίδας, πυροτεχνουργοί προχώρησαν επί τόπου σε ελεγχόμενη έκρηξη για την καταστροφή της.

Για τις έρευνες ενημερώθηκε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία για την περίπτωση που κάποιο μέλος οργάνωσης, λόγω των συλλήψεων, αποπειράθηκε με τον τρόπο αυτό να ξεφορτωθεί ενοχοποιητικά στοιχεία.

zougla.gr

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τα χτυπήματα της "Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς"

Επίθεση στην οικία της Λούκας Κατσέλη και του Γεράσιμου Αρσένη με... "χύτρα - Τετάρτη 23/9/2009


Στην οικία της Λούκας Κατσέλη που βρίσκεται επί της οδού Τσακάλωφ 28 στο Κολωνάκι, εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός μικρής ισχύος στις 11:42 σήμερα το πρωί. Από την έκρηξη σημειώθηκαν υλικές ζημιές στον διάδρομο του τετάρτου ορόφου όπου και βρίσκεται το σπίτι της κ. Κατσέλη και του Γεράσιμου Αρσένη.
Αξίζει να σημειωθεί πως λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Το πρώτο στην Ελευθεροτυπία και το δεύτερο στο ALTER ενώ και στα δύο, οι άγνωστοι, ανέφεραν πρως επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στο γραφείο της κ. Κατσέλη στην οδό Τσακάλωφ.



Επίθεση στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης - Τετάρτη 2/9/2009



Η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Τετάρτη.

Στην προκήρυξη αναλύονται οι αιτίες για τη δράση της οργάνωσης και επισημαίνεται ότι η βόμβα τοποθετήθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ως μια «πρόκληση για τα αστυνομικά μέτρα προστασίας» που λαμβάνονταν εκείνες τις ημέρες εν όψει της ΔΕΘ.

Κλείνοντας την προκήρυξή της, η οργάνωση σημειώνει ότι θα επανέλθει.
Η προκήρυξη, με την οποία αναλαμβάνεται η ευθύνη της επίθεσης, δημοσιοποιήθηκε στην ανεξάρτητη ιστοσελίδα εναλλακτικής πληροφόρησης Athens Indymedia.


Επίθεση στην οικία του πρώην Υφυπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Χηνοφώτη 10/7/2009



Η επίθεση είχε γίνει στις 10 Ιουλίου και αποτέλεσε την κορυφαία ενέργεια μιας οργάνωσης. Η προκήρυξη αναφέρει: «Ο Π. Χηνοφώτης ήταν υφυπουργός Εσωτερικών τη χρονική περίοδο που έλαβε χώρα η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου», αναφέρονταν στην προκήρυξη με την οποία είχε αναληφθεί η ευθύνη για εκείνη την ενέργεια, συσχετίζοντας την ενέργειά της με τα γεγονότα του περσινού Δεκεμβρίου.


Βομβιστικές επιθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Παρασκευή 26/9/2008


«Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη και στους Βαγγέλη Χρυσοχοΐδη, Βασίλη Παλαιοκώστα και Γιώργο Χαραλαμπίδη, οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση απαγωγής του βιομηχάνου Μυλωνά τον Ιούνιο» και «στον αγωνιστή κρατούμενο Βαγγέλη Πάλλη, ως ένα ελάχιστο αντίκρισμα των επιθετικών διαθέσεών μας ενάντια στον γενικευμένο κόσμο της φυλακής», αφιερώνει η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Αθήνα - Θεσσαλονίκη το εμπρηστικό μπαράζ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε εννέα στόχους στην Αθήνα και έναν στη Θεσσαλονίκη.


Με κείμενό της στην «Ε», το οποίο φέρει το υστερόγραφο «Είτε με απεργία είτε με βροχή, εμείς έχουμε αποθέματα σε βενζίνη και οργή», αναφέρουν: «Για να μπορεί η οικονομία να προσφέρει τα μέγιστα στον καπιταλισμό, η συνθήκη της εργασίας ως θεμέλιος λίθος του απαιτεί τα πάντα από εμάς. Αφήνουμε τους συνδικαλιστές και τους λοιπούς φορείς να διαπραγματευτούν τους όρους σκλαβιάς στα κάτεργα της εργασίας και την κοστολόγηση της ανθρώπινης ζωής με μονάδα μέτρησης το χρήμα».

«Οσο για εμάς, επιλέγουμε για ακόμα μια φορά να διεκδικήσουμε τα "δικαιώματά" μας με τη φωτιά. Ερχόμαστε σε ολοκληρωτική ρήξη με τις αξίες και τις δομές αυτής της κοινωνίας και συνεχίζουμε να επιδιδόμαστε στο καταστροφικό έργο της δημιουργίας ανασφαλειών στον ασφαλή κόσμο σας», προσθέτουν και σε άλλο σημείο τονίζουν: «(...) τίποτα καλύτερο δεν υπάρχει από την επανάσταση, ώστε να γίνει ξεκάθαρο ότι οι τροχοί της μηχανής της εκμετάλλευσης και του κοινωνικού ελέγχου συνεχίζουν να γυρνούν εξαιτίας της εθελοντικής υπηρεσίας των εκμεταλλευομένων.

Τους διαχωρισμούς σε "πολιτικές" και "ποινικές" υποθέσεις τούς παραχωρούμε στις αγορεύσεις των δικαστικών αιθουσών και στους ακαδημαϊκούς κύκλους. Ο δρόμος προς την ελευθερία είναι ένας, αλλά πολλά τα μονοπάτια που οδηγούν σε αυτόν».
Με άλλο κείμενο στην «Ε», η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/Πυρήνας «Αναρχικές Ατομικότητες» αναλαμβάνει τον εμπρησμό δύο «βαν», το μεσημέρι της Παρασκευής, στη λεωφ. Συγγρού, που ανήκουν σε μαγαζιά στριπτίζ. «Επιτεθήκαμε στη βιομηχανία του σεξ και τους νταβάδες της. Επιτεθήκαμε στη μιζέρια που προκαλεί και τη μιζέρια από την οποία αναπαράγεται από ετερόκλητα κομμάτια της κοινωνίας. Ηθικοί οικογενειάρχες, επιτυχημένοι καριερίστες, που τα βράδια δείχνουν τις πραγματικές προθέσεις τους. Σ' έναν κόσμο που καταστρέφει κάθε απόλαυση, η μόνη αληθινή απόλαυση βρίσκεται στην καταστροφή αυτού του παλιού κόσμου», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Επίθεση με γκαζάκια στην οικία του προέδρου της ΕΥΠ, Δ. Παπαγγελόπουλου - 12/2/2009



“…είμαστε αυτοί οι ενοχλητικοί όπου ανάμεσα σε ανενόχλητους συνεχώς περπατάμε.
Είμαστε οι δολοπλόκοι συνωμότες όπου χαράζουμε ουλές στρατηγικής πάνω στους σκονισμένους χάρτες του πολέμου .Είμαστε αυτοί που αγαπάνε και έχουνε ανάγκη να αγαπάνε τις αξίες τους γιατί μια μέρα ίσως πεθάνουμε για αυτές" ανέφερε η προκήρυξη.

Το ρεπορτάζ: Μικρές υλικές ζημιές ήταν το αποτέλεσμα της επίθεσης στο σπίτι του προϊστάμενου εισαγγελέα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και του Οργανωμένου Εγκλήματος.


Εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια τοποθέτησαν στις 06:30 άγνωστοι στην πόρτα της οικίας του εισαγγελέα Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην οδό Μανδηλαρά 25, στην Ηλιούπολη.

Αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν να σημειωθούν υλικές ζημιές στην πόρτα του σπιτιού και μικρής έντασης φωτιά την οποία έσβησε η Πυροσβεστική πριν επεκταθεί.
Δεν υπήρχε αστυμομικός έξω από το σπίτι του εισαγγελέα. Επειδή η υπηρεσία προστασίας του είναι απο 10 μμμ έως 6 πμ.
Δηλαδή οι βομβιστές ανέμεναν να φύγει ο διατεταγμένος φύλακας και μετά προέβησαν στην ενέργεια.


Ακόμα, η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» έχει αναλάβει την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών έξω από νεοανεγειρόμενες οικοδομές όπου επρόκειτο να στεγαστούν Αστυνομικά Τμήματα της συμπρωτεύουσας, για βόμβα έξω από το προξενείο της Χιλής στη Θεσσαλονίκη και κυρίως για την την ισχυρή έκρηξη έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στις 2 Σεπτέμβρη, την ίδια ημέρα που είχε γίνει η τρομοκρατική επίθεση στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τον «Επαναστατικό Αγώνα».